Ko v Sloveniji zmanjka krivcev, pride za ablast na vrsto Milan Kučan. Milan Kučan je kriv za vse, pa sploh ni pomembno za kaj gre. Pahor in Janša sta se namreč sedaj odločila, da bosta za “non-paper” o delitvi Bosne in Hercegovine okrivila deset let staro poročilo Milana Kučana, ki ni zaupno, saj je bilo objavljeno v knjigi Milan Kučan, Prvi predsednik Slovenije, ki jo je napisal Božo Repe.

Ko se je pred časom izkazalo, da “non-paper” obstaja in da je v njem “ideja” o delitvi BIH, je morala ablast poiskati krivca. Pa vendar so se ustrelili v koleno. “Non-paper” izpred 11 let je namenjen podpori celoviti BIH in vključevanju BIH v EU, prav tako pa so v njem predlogi kako to doseči.

In v tem je razlika med tem “non-paperjem”, ki ga je spisala ablast in kjer se zavzemajo za ravno obratno situacijo. Smešno, da pri tem sodeluje Pahor, ki je ravno leta 2011 prosil Milana Kučana, da pripravi ta dokument in da prevzame nalogo posebnega slovenskega odposlanca za Bosno in Hercegovino.

In zakaj se sedaj krivi za vse Milana Kučana? Ker so ZDA napovedale sankcije proti tistim, ki bi BiH delili.

Čestitke Pahorju in Janši za ta prozoren manever, ki ni vreden niti pljunka. Predvsem pa še en dokaz, da za aktualno ablast bodo vedno za vse krivi drugi. Mi je pa všeč kako se streljajo v kolena …