Prijetno sobotno jutro, ki ga začneš z branjem Mladine, se lahko tudi spremeni, če retvitaš uvodnik Zločini sedanjosti, ki ga je napisal Grega Repovž.

Domobranci so bili sodelavci nacizma, organizirali so jih nacisti, vodili so jih nacisti, najprej pa fašisti. Delali so za plačilo. Bili so plačani. Plačevali so jim že Italijani in potem tudi nacisti. Dobivali so celo nagrade za uboje partizanov. Bili so poklicna, plačana vojska. Navsezadnje so lovili britanske pilote. Ki niso bili komunisti.

Ker se zavedam, kako deluje ustroj vojščakov SDS na Twitterju, mi ni bilo potrebno dolgo čakati na njihove odzive, poniževanja, predvsem pa napade ad hominem. Ampak tega sem navajen in me ne more niti več presenetiti. Mi je pa zanimivo, da se ponavljajo ena in ista imena, ki gredo pač preko meja dobrega okusa. Vendar to je naša realnost, predvsem pa je to poligon, kjer si ljudje lahko dajo duška in mirno blatijo in žalijo in zmerjajo vse, ki mislijo drugače. Če ne bi imel trde kože in bil navajen tega, bi se sekiral in bi bil jezen. V bistvu bi bil še bolj žalosten, da se to sedaj res dogaja – da ljudje ne morejo sprejeti drugačnega mnenja in je njihovo mnenje edino zveličano, dasiravno nima nobene veze z realnostjo. Ampak takle mamo in to se zgodi, ko zadaneš v osir in vojščaki pridejo na plano.

@JozeBizjak – Ekonomist, hud zajebant, športnik, popotnik, vinoljubec, živaloljubec…

@MatevzNovak – Tourist Guide / Traveller / Photographer / Former Soldier /Lieutenant

@1RTM – Bizovik

sds_vojscaki

7 Responses to Vojščaki SDS na Twitterju in mirno sobotno jutro

 1. Android pravi:

  Sem šel prav preverit in ima dejansko to napisano v Twitter profilu.

 2. Janč pravi:

  Eni pa res ne morejo brez partizanov in belčkov, niti čez vikend…

 3. Janč pravi:

  Najboljše bi bilo kočevske gozdove spet zapreti, in tam nadaljevati neverending bratomorni spopad v paintball obliki. 20 EUR na uro na fajterja, prihodki pa v proračun. To bi bila najhitrejša pot do uravnoteženja proračuna, obenem pa zdravo gibanje v naravi in izživljanje frustracij. Izven območja pa bi se lahko vsi skupaj posvečali konstruktivnim debatam.

 4. Janč pravi:

  Še en predlog za uravnoteženje proračuna: vsaka omemba bratomorne vojne v javnosti se obdavči s 100 EUR trošarine za posameznike in 1000 EUR za medije in politične stranke.

 5. c pravi:

  Avtorju, kdorkoli je že resnični avtor tega zapisa, priporočamo, da malo razširi obzorja in občasno prebere še kaj drugega poleg Mladine. Lahko se kdaj odpravi do najbližje knjižnice in si izposodi izvod klasične književnosti. Npr. antično dramo Antigona izpod peresa Sofoklesa oz. poslovenjeno Sofokleja. Gre za sorazmerno kratek tekst, reda 50 strani, dramska besedila so praviloma v vsakdanjem jeziku, torej brez nekih baročnih okraskov, to nadalje pomeni, da se da čez priti dokaj hitro, največkrat še v istem dnevu. Kdor je opravilno sposoben, bi moral že po prvem branju zapopasti point. In potem bi tudi razumel, za kaj se pri Grahovem in podobnih temah sploh gre.

 6. Pero pravi:

  Vojna gor ali dol; zavedajte da v vojni ni zmagovalcev. So samo poraženci kateri preštevajo žrtve; vsak na svoji strani.

  Važno da nam je to v opomin, vse ostalo in ta “zgodovinska” SDS in njena propaganda pa naj že potone v pozabo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.