Prijetno sobotno jutro, ki ga začneš z branjem Mladine, se lahko tudi spremeni, če retvitaš uvodnik Zločini sedanjosti, ki ga je napisal Grega Repovž.

Domobranci so bili sodelavci nacizma, organizirali so jih nacisti, vodili so jih nacisti, najprej pa fašisti. Delali so za plačilo. Bili so plačani. Plačevali so jim že Italijani in potem tudi nacisti. Dobivali so celo nagrade za uboje partizanov. Bili so poklicna, plačana vojska. Navsezadnje so lovili britanske pilote. Ki niso bili komunisti.

Ker se zavedam, kako deluje ustroj vojščakov SDS na Twitterju, mi ni bilo potrebno dolgo čakati na njihove odzive, poniževanja, predvsem pa napade ad hominem. Ampak tega sem navajen in me ne more niti več presenetiti. Mi je pa zanimivo, da se ponavljajo ena in ista imena, ki gredo pač preko meja dobrega okusa. Vendar to je naša realnost, predvsem pa je to poligon, kjer si ljudje lahko dajo duška in mirno blatijo in žalijo in zmerjajo vse, ki mislijo drugače. Če ne bi imel trde kože in bil navajen tega, bi se sekiral in bi bil jezen. V bistvu bi bil še bolj žalosten, da se to sedaj res dogaja – da ljudje ne morejo sprejeti drugačnega mnenja in je njihovo mnenje edino zveličano, dasiravno nima nobene veze z realnostjo. Ampak takle mamo in to se zgodi, ko zadaneš v osir in vojščaki pridejo na plano.

@JozeBizjak – Ekonomist, hud zajebant, športnik, popotnik, vinoljubec, živaloljubec…

@MatevzNovak – Tourist Guide / Traveller / Photographer / Former Soldier /Lieutenant

@1RTM – Bizovik

sds_vojscaki