Včerajšnje popoldne na Twitterju je bilo še eno izmed mnogih. Glede na to, da so se dogajali “defacementispletnih mest Zveze potrošnikov Slovenije, Občine Ljutomer, Probanke.info, pod okriljem skupine Anonymous, je bilo prav smešno videti reakcijo podmladka SDS – SDM – Social demokratske mladine, ki je organizacijo Anonymous javno pozvala, da preneha s svojimi dejanji in da predstavijo svojo alternativo ACTI:

In v zelo kratkem času so postala nedostopna spletna mesta političnih strank SDS, Socialnih demokratov, Nove Slovenije, Pozitivne Slovenije, Lista Virant.

Samo Desus ni klonil!

Na koncu je sledila še razlaga, da Anonymous ni kriv za nedelovanje drugih spletnih mest, za kar so se pojavljale sumnje:

In sedaj k načinu komunikacije na Twitterju, oz. k besedam podmladka SDS, ki so povzročile odzive skupine Anonymousa. Kot so verjetno že sami ugotovili, to ni način komunikacije na Twitterju, ko se postaviš v vlogo razsodnika in nekoga nekaj pozivaš. Kljub temu, da ima stranka SDS oblast v svojih rokah, na Twitterju temu ni tako. In reakcija je bila precej burna in zanimiva. Vseeno svetujem da naj podmladek SDS naslednjič uporabi bolj prijazen ton, če že hoče projecirati svoje želje na kogarkoli na Twitterju, sicer izpade ravno tako, kot je izpadel Darijan Košir, sedaj že odstopljeni direktor UKOMA.

3 Responses to Kako se ne komunicira na Twitterju – podmladek SDS – SDM in skupina Anonymous

 1. Anonimno pravi:

  “Javno pozivamo organizacijo Anonymous, da preneha s svojimi dejanji ter predstavi svojo alternativo ACTI.”

  Tole ima neprijazen ton? Ne bi rekel. Nasprotno, bere se kot korekten in dobronameren poziv h konstruktivnosti.

  Z napadi na spletna mesta ter blokiranjem nekaterih internetnih strani (kot kaze izbranih po nacelu “udari nasibkejsega”) namrec anarhisti sami izvajajo natanko to, cesar obtozujejo vlade ter multinacionalke – krsijo svobodo govora na spletu. In ce kdo pove svojo misel od tem, hitro napadejo se njega.

  Tole spominja bolj na nezrelo pobalinstvo kot na protest z kaksno resno vsebino.

  • had pravi:

   dobronameren poziv h konstruktivnosti? svetujem da preberes pogled zige turka na to zadevo in vse skupaj dobi povsem drugacno barvo tona :)

   in tudi sam sem razmisljal v tvoji smeri, oz. o tem kar pocnejo – vendar je tukaj ena razlika – acta je fakt in ni bilo moznosti za razpravo.. torej je napad edina stvar, ki je mozna tukaj.. in posledicno se o tem govori – na zalost se govori o napadih in ne o sami vsebini, kar je slabost.. ampak kdo je pricakoval da se bo govorilo o vsebini, se je motil.. tako na eni, kot na drugi strani..

 2. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Za marsikaterim podmladkom na Twitterju se skriva osivel podbradek, ki nima pojma, kaj počne – vsaj tako se mi zdi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.