Agitacija za evropske volitve se je začela. Stranke so v polnem pogonu in dnevno objavijo n-tvitov – v enem dnevu toliko, kot jih prej niso sproducirale v celem letu. Fotografije iz vsake pasje procesije, predvsem pa poplava #selfijev, s katerimi dokazujejo, da so oni #topshit izbira in edina prava izbira za Slovenijo.

Vmes se zgodi, da objavijo tudi kaj takšnega, kar bi bilo sicer boljše, da ne objavijo. Stranka Nova Slovenija je namreč objavila fotografijo treh predstavnikov – Ljudmile Novak, Lojzeta Peterleta in Jakoba Presečnika, kako se vozijo v kombiju, brez da bi bili pripeti z varnostnim pasom.

Predvidevam, da je Nova Slovenija to dejanje opravičila s tem, da je fotografija nastala na parkirišču – kar bi pričakoval od njih. Vendar je fotka narejena na vozišču, kar se vidi iz zadnjega dela fotografije. “hu kers”, oni so predstavniki ljudstva in njim se lahko opravičijo takšne stvari, kajne? Navadni plebejci bi za to plačali 120 eurov kazni. Ampak na njihovo srečo fotografija ni zadosten dokazni material, da bi jim policija izstavila kazen.

nova_slovenija