Predsednica stranke NSi, Ljudmila Novak, si želi, da bi država vsakemu paru, ki v Sloveniji sklene zakonsko zvezo, po končanem poročnem obredu podari slovensko zastavo. S tem dejanjem bi krepili domovinsko zavest mladoporočencev.

Jeap. To je najpomembnejše v tem trenutku v Sloveniji. Da bi vsak poročen par imel slovensko zastavo – jebeš dejstvo, da je nimajo kje obesiti in da imajo starši, kjer mladoporočenci živijo že par zastav. Njej se to zdi tako pomembno, da je informacija prišla celo v medije in dobila medijsko pozornost.

Sam sem bil sicer prepričan, da gre za dokaj neslano šalo aka #fakenews, ampak sedaj, ko to berem na njihovi spletni strani, mi gre rahlo na bruhanje.

“Prepričana sem, da bi država s podarjeno zastavo ob poroki mladoporočencem izkazala večjo pozornost in jih hkrati spodbudila, da ob državnih praznikih izobesijo slovensko zastavo. Z majhnimi finančnimi sredstvi bi dosegli velike pozitivne učinke za večjo domovinsko zavest,” je še poudarila Ljudmila Novak..

Ja, Ljudmila. Zelo pozitivni učinki bi bili to – za izdelovalca zastav. Za izobešanje zastav pa bi ljudje morali biti ponosni na državo v kateri živijo. In zastonj zastava ni rešitev za to – bi bilo pa potrebno narediti precej več stvari, da bi se ljudje v Sloveniji počutili boljše. Ampak štekam populizem – nekateri bi bili povsem zadovoljni z zastavo, medtem ko v svetu dobijo drugačna “darila”, se gremo pri nas patriotizem z zastavo. #bruh

2 Responses to Ljudmila Novak NSi bi vsakemu paru, ki sklene zakonsko zvezo podarila slovensko zastavo

 1. mr_jaka pravi:

  Glavna težava v naši državi je ravno neprestano nezadovoljstvo nad razmerami, namesto tega, da bi nekaj na tem storili. Poglejte “velike narode” američane, kitajce, angleže, nemce, kaj jim je skupnega? Narodna zavest, zavedajo se, da so američani, kitajci, angleži, nemci, so na to ponosni, ponosni na svojo državo, ZASTAVO.

  Morda pa ravno to, da so ponosni na svoj narod jim je pomagalo premagati težave skozi zgodovino in se jim danes obrestuje. Poglejte nemce: med drugo vojno so pozdravljali Hitlerja in nacizem, ko so bili poraženi so jih obsodili in pobili.
  Pri nas smo pozdravljali Tita in komuniste, se jih osvobodili in nato naprej pozdravljali. Dokler bomo bili bolj ponosni na komunizem, Jugoslavijo kot na Slovenijo in demokracijo, kaj smo dosegli in kaj ne, do takrat bo država na tem mestu kjer je.

  Do takrat pa bo, vsaj po mojem mnenju, preteklo še kar nekaj vode. Generacija, ki je še bila jugoslovanska, pač ne more oblikovati nove, boljše države. Ker raje pripovedujete pravljice kako je bilo pod Tito lepo.

  Zakaj smo torej rekli ne Jugoslaviji in JA neodvisni Sloveniji?

  • Tomaz Z. pravi:

   Meni zastava ne bo zagotovila tega, da se moram zanasati na dobroto prijateljev, da lahko sploh prezivim iz meseca v mesec, ceprav imam redno sluzbo. Hvala lepa. Za Tita in jugonostalgijo pa mi dol visi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.