Predsednica stranke NSi, Ljudmila Novak, si želi, da bi država vsakemu paru, ki v Sloveniji sklene zakonsko zvezo, po končanem poročnem obredu podari slovensko zastavo. S tem dejanjem bi krepili domovinsko zavest mladoporočencev.

Jeap. To je najpomembnejše v tem trenutku v Sloveniji. Da bi vsak poročen par imel slovensko zastavo – jebeš dejstvo, da je nimajo kje obesiti in da imajo starši, kjer mladoporočenci živijo že par zastav. Njej se to zdi tako pomembno, da je informacija prišla celo v medije in dobila medijsko pozornost.

Sam sem bil sicer prepričan, da gre za dokaj neslano šalo aka #fakenews, ampak sedaj, ko to berem na njihovi spletni strani, mi gre rahlo na bruhanje.

“Prepričana sem, da bi država s podarjeno zastavo ob poroki mladoporočencem izkazala večjo pozornost in jih hkrati spodbudila, da ob državnih praznikih izobesijo slovensko zastavo. Z majhnimi finančnimi sredstvi bi dosegli velike pozitivne učinke za večjo domovinsko zavest,” je še poudarila Ljudmila Novak..

Ja, Ljudmila. Zelo pozitivni učinki bi bili to – za izdelovalca zastav. Za izobešanje zastav pa bi ljudje morali biti ponosni na državo v kateri živijo. In zastonj zastava ni rešitev za to – bi bilo pa potrebno narediti precej več stvari, da bi se ljudje v Sloveniji počutili boljše. Ampak štekam populizem – nekateri bi bili povsem zadovoljni z zastavo, medtem ko v svetu dobijo drugačna “darila”, se gremo pri nas patriotizem z zastavo. #bruh