Ko si prepričan, da te nič več ne more šokirati, prebereš objavo na spletnem mestu NSi – Dve besedi, ki lahko spremenita vse, ki jo je napisala Irena Vadnjal. Sam sem bil sicer prepričan, da živim v letu 2015, ampak po prebranem se sprašujem, če nisem pristal v napačnem času in prostoru.

Namreč stvari, ki jih piše Irena Vadnjal so… Naj vsak sam sodi.. Njen zapis je namenjen kritiki nastajajočega predloga spremembe zakona, ki opredeljuje zakonsko zvezo. In pri tem je Irena zapisala, da kristjani ob tem ne morejo biti tiho. Seveda si je pomagala s psalmi, ki so odraz stanja in miselnosti nekaterih. Očitno imamo v Sloveniji dva različna svetova, ki se med seboj ne razumeta. Kljub temu, da sem bil prepričan, da smo ljudje med seboj enaki, sem se očitno precej motil. Ni tako in treba je verjeti božji besedi, saj edino ve kaj je prav in kaj narobe!

Spodaj je izpostavljenih par stvari, ki so mi padle v oči – celoten tekst je vreden vašega časa, saj boste preko tega spoznali stvari, ki jih mogoče do sedaj niste vedeli!

Dve besedi, ki lahko spremenita vse – http://nsi.si/dve-besedi-ki-lahko-spremenita-vse/

Zakonska zveza je najstarejša Božja ustanova. Bog je ustvaril enega moža in eno ženo. »Bog je ustvaril človeka po svoji podobi, po Božji podobi ga je ustvaril, moškega in žensko je ustvaril. Bog ju je blagoslovil in Bog jima je rekel: »Bodita rodovitna in množita se, napolnita zemljo in si jo podvrzita;…« (1 Mz 1, 27 – 28). In še: »Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta eno meso.« (1Mz 2, 24)

Torej, Božja volja je bila, da temu svetu gospodujeta mož in žena, da sta rodovitna, da imata otroke. Ni bila to človekova volja, ni bil to človekov načrt. Bil je Božji načrt. Zato je v vseh ljudeh, vernih in nevernih, vsajena ta Božja volja.

….

Ali je homoseksualnost greh?

Poglejmo kaj o tem pravi Sveto Pismo: »Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo; naj bosta usmrčena; njuna kri pade nanju. (3Mz 20, 13) »Zaradi tega jih je Bog prepustil sramotnim strastem. Njihove ženske so namreč zamenjale naravno občevanje s protinaravnim, podobno so tudi moški opustili naravno občevanje z žensko in se v svojem poželenju vneli drug do drugega. Moški so počenjali nespodobnosti z moškimi in tako sami na sebi prejemali povračilo, ustrezno svoji zablodi. In ker se jim ni zdelo vredno, da bi živeli skladno s svojim spoznanjem Boga, jih je Bog prepustil njihovemu umu, ki ni prestal preizkušnje, tako da počenjajo, kar se ne spodobi.« (Rim 1, 26 – 28) »Ali ne veste, da krivični ne bodo deležni Božjega kraljestva? Ne dajte se zavesti! Ne nečistniki ne malikovalci ne prešuštniki ne moške vlačuge ne homoseksualci ne tatovi ne lakomniki ne pijanci ne obrekljivci ne roparji ne bodo dediči Božjega kraljestva. » (1 Kor 6, 9 – 10)

Obsojamo greh, ne grešnika. Kristjani moramo jasno in glasno pokazati na greh in ga obsoditi. Grešnika pa bo sodil Bog. Zato sledimo besedam papeža Frančiška in nikar ne obsojajmo tistih, »ki so geji in iščejo Boga«. Obsoditi pa moramo vsa dejanja, ki so ne le nemoralna, ampak so celo vir novega zla, novih nemoralnih in grešnih dejanj. Obsoditi moramo gejevski lobi, torej strategijo in delovanje tega lobija, ki za doseganje svojih ciljev izkorišča človeško ranljivost, naivnost in tenkočutnost. Pod pretvezo strpnosti in tolerance ter z močjo ustrahovanja in izsiljevanja zaradi razkritja more prav ta lobi doseči vse cilje.

plecnikova-cerkev-svetega-mihaela-crna-vas-barje-02.jpg