Film 50 odtenkov sive prihaja v kinomatografe 13. februarja 2015. Knjiga je požela velik uspeh in navdušila dekleta po celem svetu. Sam nisem med tistimi, ki je knjigo prebral, sem pa parkrat prisotvoval pogovoru deklet o stvareh iz te knjige. Zanimivo, bi bil moj komentar.

Vendar ne bom pisal o knjigi, ali filmu, ampak o oglasu, ki sem ga opazil na Facebooku – Abanka – Obročna kartica in 50 odtenkov sive 2015.

Zakaj sem opazil oglas in zakaj pišem o njem?

  • ker sem bil do sedaj navajen, da so podjetja, ki imajo oglase povezane s filmskimi uspešnicami, za to odštela mastne denarje (mogoče je tako tudi v tem primeru, vendar nisem nikjer našel nobene povezave med Abanko in filmom!)
  • ker mi povezovanje knjige, kjer je veliko seksa in bančnih storitev ne gre nikakor skupaj
  • ker mi je to, da nekdo vzame trailer filma in nanj prilepi svoj oglas za bančno kartico, vse prej kot avtorsko delo

Recimo da so to trije razlogi, ki so bili povsem zadosti, da sem se zdrznil ob tem oglasu in da sem dejansko kliknil na povezavo na spletno mesto banke, kjer je predstavljena ponudba (vir):

Obročna kartica kreditna Visa Electron vam pride prav, kadar si želite uresničiti tudi najbolj skrite želje, saj je plačevanje z njo zelo preprosto in popolnoma diskretno. Naročite si jo ter nakupujte na obroke na vseh prodajnih mestih, ki imajo oznako Visa Electron, doma, po svetu in na spletu, ne da bi drugi vedeli za to.

Aha, v tem grmu tiči zajec. S to kartico lahko plačujete tudi “mesene užitke”, ali pa ljubico, saj je plačevanje diskretno. Smart move agencija, ki stoji za to akcijo – #not.

V knjigi gre za seks in skrite fantazije (če sem pravilno razumel pogovore) in če povežem plačevanje s kartico s seksom – dobim direktno implikacijo na prostitucijo. Mogoče pa je bil to glavni namen sporočila Abanke?! Ali pač je šlo za direktno sporočilo – da so banke pač tam nekje zato, da nas lahko nategnejo?

Drzna poteza agencije, ki stoji za to akcijo, po drugi strani pa dokaj dvoumna. Me zanima, če bodo rezultati te akcije uspešni in predvsem, če jih ne bo nihče tožil zaradi uporabe avtorskega dela v komercialne namene, da bomo o tej akciji še kdaj kaj slišali. Jaz se bolj nagibam na to, da bodo tole zelo hitro odstranili s spleta?!

Film 50 odtenkov sive in Abanka Visa kartica
Film 50 odtenkov sive in Abanka Visa kartica