Klavdija Markež je pred parimi dnevi postala nova ministrica za izobraževanje. Nadomestila je “odstopljeno” Stanko Setnikar Cankar. Premier Miro Cerar je glede Klavdije Markež dobil kar nekaj “kosti”, ki so se pojavile v medijih (počitnice, opremljanje stanovanja), vendar se je vseeno odločil, da je ona primerna kandidatka in da ji lahko zaupa.

Ups! Zaupanje je nekaj, kar v naši politiki ne obstaja! Tako se je pokazalo tudi danes, ko so se na Twitterju pojavile primerjave dveh diplomskih del – Jerneja Ladinika iz leta 2002 in Klavdije Markež iz leta 2005. Verjetno gre zgolj za naključje, kajne? Ali pa gre za podtikanje in so zadaj višji interesi.

Na srečo obstaja možnost preverbe takšnih stvari, kljub temu, da dela Klavdije Markež ni mogoče najti na spletu.

  • Jernej Ladinik – Vključevanje Slovenije v strukturno politiko Evropske unije (vir)
  • Klavdija Markež – Vpliv strukturnih skladov Evropske unije na razvitost regije spodnje Podravje (vir)

Očitno bo njen mandat precej kratek. Seveda pričakujem, da bo Klavdija pojasnila to stanje in da bo v primeru plagiatorstva odstopila #ASAP!

Istočasno pa se sprašujem, kakšne sodelavce ima premier, da se mu dogajajo takšna sranja? To naj bi bila “čista”, “etična”, “profesionalna” vlada, brez okostnjakov v omari – ampak očitno nihče, ki gre v politiko ni čist in ima za takšen vstop svoje razloge!!! In vlada Mira Cerarja ima hudičevo veliko okostnjakov. Toliko, da opoziciji ni potrebno niti groziti z interpelacijami, ampak ministri sami odpadajo!

klavdija_markez