Zadnje dni se je Luka Perš in celotna desnica, vključno s Siolom in vsemi desničarskimi trobili ukvarjala z diplomo vrhovnega sodnika Branka Masleša in ga na njen račun poskušala diskreditirati. Modus operandi desnice je, da ustvari ponaredek in potem začne s pomočjo trolov in trobil v javnosti ustvariti “pritisk javnosti”, ki posledično pomeni ustrahovanje vseh tistih, ki ne tulijo v njihov rog.

Ampak tudi tokrat se je izkazalo, da Luka Perš niti ne ve kaj piše in govori. Da za poskus diskreditacije uporabijo vse komunikacijske kanale je sicer jasno, ampak da v takšno bitko spustijo “tretjekategornika” Perša, pa je samo po sebi res smešno.

Očitno je desnici Branko Masleša res trn v peti, da so ga poskusili diskreditirati s ponaredki in da so složno vsi na desnici stopili skupaj pri tem. In tudi tokrat se je izkazalo, da je vse skupaj ponaredek in ne, niti najmanj ne pričakujem, da se bo kdorkoli od vpletenih opravičil za vso to svinjarijo, predvsem pa da bo odgovarjal za svoje laži in ponarejanje. Upam, da bo Branko Masleša držal svojo besedo in jih bo tožil, denar pa namenil v dobrodelne namene.

Kaj se je torej dogajalo? Luka Perš kot “raziskovalni” novinar se je začel spraševati o diplomi Branka Masleša. Najprej na Nova24, potem na tviterju, kasneje tudi v oddaji na Nova24. Ker je ni našel na univerzi v Sarajevu – Branko Masleša je diplomiral leta 1975.

Ker je ni našel je začel z zgodbo, ki jo je objavljal na desnosučnih portalih. Glede na to, da jih je precej in da so mu pri tem suflirali vsi desnosučni vojščaki na tviterju in glede na to, da ni takoj dobil odgovora iz Sarajeva, je začel z obtoževanjem.

Ampak se je, kot je to navada na desnem polu, ustrelil v lastno koleno. Diploma sicer ne obstaja, ker je takrat ni bilo potrebno napisati, obstaja pa potrdilo o tem. Ko je Perš ugotovil, da tukaj ni “mesa” je začel spinati z Maslešinim pravosodnim izpitom. Pa tudi tukaj se je ustrelil v koleno.

In še enkrat se je dokazalo, da desni pol poskuša vedno znova in znova diskreditirati vsakogar, ki ni na njihovi strani in da pri tem niso sposobni niti preveriti stvari preden se odločijo z vsemi topovi napasti.

Do volitev bo takšnih poskusov še neskončno in niti ne dvomim, da bo imela klet veliko dela s ponarejanji in poskusi diskreditacij, ki pa jim ne bodo uspeli in se bodo vedno znova izkazali za laž …

maslesa diploma
maslesa diploma