Naši bronasti fantje so se vrnili iz Francije. Navdušena množica jih je pričakala na sprejemu pred Magistratom, ki ga je organiziral župan najlepšega mesta na svetu – Zoran Janković. Poraja se mi dokaj preprosto vprašanje – zakaj takšnega sprejema za naše športnike ne organizira predsednik RS? Predsednik vlade? Ali pa ministrica za izobraževanje, znanost in šport?

Da ne bo pomote. Če sprejem organizira Zoran Janković, potem bo to dober sprejem. Našel bo sponzorje – pivovarno nad katero se sedaj dušebrižniki zgražajo in se sprašujejo, kako je mogoče, da na takšni prireditvi točijo pivo in športniki nazdravljajo z njim.

Kljub temu, da ne pijem alkohola, pa nimam s tem nobenih problemov. V bistvu bi si te dušebrižniki lahko ogledali kakšno tekmo, kjer na koncu na zmagovalnem odru zmagovalec odpre šampanjec in ga tudi pije – in to so dogodki, ki jih spremlja “pol sveta”. Ampak vedno se bo našel dlakocepec, ki bo našel težavo. No, moje mnenje je dokaj preprosto – zakaj pa ne bi športniki spili kozarec piva ali dva?

Ampak nazaj k sprejemu. Nekako razumem, da država niti ne bi znala organizirati takšnega sprejema, da bi bilo potrebno vsaj šest javnih razpisov in nešteto pritožb in že bi bili v letu 2019, ko bron naših rokometašev ne bi nikogar več zanimal. Zoran pa se znajde in si posledično pribori svoj čas v medijih, kot tudi pred številnimi obiskovalci in navijači. Zoki se zna iti to igro, kjer vlada pade. Zoran se zaveda, kako dobro je biti na krilih množice, predvsem pa kako pomembna so takšna dejanja za njegovo kariero. In ima ekipo, ki je sposobna organizirati takšen dogodek, kjer se tre ljudi, v par dnevih.

Aja, pa verjetno država nima denarja, da bi se lotila takšnega projekta, kajne? Prevelik strošek. Je potrebno varčevati, pa naj stane kolikor hoče. Me prav zanima koliko je stal prihod Mira Cerarja na tekmo v Franciji z vsemi svojimi varnostniki?