Industrijska konoplja #not Industrijska konoplja #not

Kaj pa, če je bilo dogajanje na kozolcu inscenirano?

Pred parimi dnevi se je zgodil Žalec, kozolec, konoplja in udeleženci stari 50+ let. Zgodba je bila tako zanimiva, da so jo objavili vsi mediji v Sloveniji. Smeh je bil zagotovljen in prav zanimivo bi bilo videti, če obstajajo kakšni video posnetki dogajanja.

V Sloveniji se kar nekaj let že govori o legalizaciji marihuane. Ta dogodek je vrgel precej čudno luč na vse, ki se trudijo za legalizacijo, saj so mediji (očitno zelo nevešči tega in predvsem s premalo poznavanja) zgodbo predstavili javnosti na način, ki bo marsikoga, ki ni bil prepričan v to idejo, sedaj odvrnili od ideje o legalizaciji. Namreč pisanje medijev o zastrupitvi in o stanju udeležencev je bilo prav smešno in posledično se mi je pojavila ideja, da je bilo mogoče to inscenirano.

Le zakaj ne bi obstajala možnost, da je bil nekdo od udeležencev “trojanski konj“, ki je s seboj prinesel “kukije”, ki niso bili narejeni iz industrijske konoplje in jih delil med udeležence. Če so bili “kukiji” dobri, in v tem primeru so očitno bili zelo dobri, potem je bilo nadaljevanje zgodbe povsem logično in se je zgodilo, kar se je zgodilo. Slaba luč je bila vržena na konopljo in marsikdo se sprašuje, koliko ljudi v transu (kot so to dogajanje opisali mediji) bi v primeru legalizacije hodilo po svetu? Koliko več dela bi imeli gasilci?

Ja, vse to samo zaradi enega kozolca in samooklicanih zdravilcev s konopljo. Mogoče pa je sedaj čas, da država začne dejansko razmišljati o legalizaciji tudi iz povsem drugih razlogov. Kaj pa, če bi se naredil red na tem področju in bi se uredilo vse skupaj zakonsko, da ne bi prihajalo do takšnih in podobnih primerov.

Eden izmed ukrepov bi moral biti, da se ne bi mogel vsak oklicati za zdravilca s konopljo. Z legalizacijo bi naredili velik rez sivi ekonomiji, ki sedaj kuje mastne dobičke s preprodajo marihuane – glede na to, da smo se v Sloveniji s kampanjo borili proti sivi ekonomiji, me zanima, če je kdo naredil preračun, koliko denarja gre v tem primeru v roke preprodajalcev?! Če bi bila marihuana legalizirana in bi jo prodajali v lekarnah se “kozolec” ne bi mogel zgoditi, saj bi se točno vedela vsebnost THCja v marihuani.

Dejansko bi z legalizacijo pridobili vsi. Moramo se zavedati, da marihuana obstaja že mnogo mnogo let. In da jo ljudje kadijo že zelo dolgo. Za vse tiste, ki mislijo, da bi potem postala Slovenija zapohana dežela je dober primer država Colorado in njihova legalizacija marihuane, kjer je rezidentom Kolorada na voljo 28 gramov marihuane, obiskovalcem pa 7 gramov. In ne, v tem primeru ne gre za medicinsko uporabo marihuane, ampak za rekreativno uživanje, kar pomeni, da si lahko brez slabe vesti in skrivanja prižgeš izbrano vrsto marihuane in uživaš v vsakem vdihu njenega dima. Cena za 7 gramov naj bi bila med 85 in 95$ in po predvidevanjih, naj bi v letu dni prodali za več kot 500.000.000$ marihuane in pobrali za 70.000.000$ davka. Ni slabo, kajne?

Ampak naši mediji so naredili rajši “frko” okoli kozolca in precej enostransko predstavili informacije. Kdo bi jim zameril?!?

Industrijska konoplja #not
Industrijska konoplja #not

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja