Slovenski startup Viberate zbral pol milijona evrov / DJ Umek

Vrsti uspešnih slovenskih zagonskih podjetij se je ta teden pridružilo še eno. Ljubljanski startup Viberate.com je ravnokar podpisal dogovor z investitorji, s katerim so v podjetje dobili pol milijona evrov svežega kapitala.

Eden izmed investitorjev, ustanovitelj ene prvih spletnih trgovin pri nas, EnaA in direktor podjetja Aguatera, Aljoša Domijan, je svoj vložek argumentiral takole: »Glasbena industrija je zrela za spremembe. To je ogromen posel, v katerem vsi udeleženci potrebujejo informacije in sodobnejši poslovni pristop, če želijo uspeti

“Z odlično ekipo se dosegajo vrhunski rezultati. Viberate team je odličen zgled super startupa, ki je preko ABCja uspešno pridobil investicijo v višini 500.000 EUR. Sicer je denar samo en od segmentov, ki so pomembni za uspeh startupa, je pa ključen. Viberate je prihodnost slovenske startup scene,” poudarja Dejan Roljič iz zasebnega slovenskega pospeševalnika ABC Accelerator, kjer so za slovenske startupe do zdaj zbrali večmilijonske investicije.

Poznavanje glasbenega posla je vsekakor ena izmed najmočnejših prednosti ustanoviteljev, saj med drugim skrbijo tudi za menedžment najbolj znanega slovenskega DJ-ja: Umek med drugim z ekipo sodeluje kot svetovalec pri razvoju storitev. Med referencami imajo tudi festival Disconautica, pop-up klub Kurzschluss, Žur z razlogom in še vrsto zanimivih glasbenih projektov.

Kaj sploh razvijajo?
Viberate.com je servis, ki analizira ogromne količine podatkov in jih pretvarja v uporabne statistične informacije za glasbene profesionalce z vsega sveta. Trg je ekipa že preverila z izjemno uspešnim spletnim mestom Topdeejays.com, kjer analizirajo rast DJ-jev na družabnih omrežjih. Njihove storitve zato že uporabljajo superzvezdniki kot so Afrojack, Calvin Harris in Paul Oakenfold, tuji pa niso tudi svetovno znanim klubom kot je Space Ibiza in velikim festivalom kot je Ultra Europe.

Podjetje trenutno že pospešeno zaposluje, v svojo 20-člansko ekipo pa vabijo predvsem dobre programerje in oblikovalce uporabniške izkušnje.

Matej Gregorčič, direktor Viberate.com: »V glasbeni posel smo vpeti že več kot desetletje in zavedamo se moči informacij v tej industriji. Že en sam slab dogodek ti lahko povzroči ogromno izgubo, zato je zelo pomembno, da se zavedaš trendov na glasbenem trgu in jih izkoristiš v svoj prid. Viberate.com nudi ravno to – z big data analizo ne le, da znamo povedati, kateri glasbenik je zanimiv za nek trg; vemo celo, kdo je na tem, da postane zanimiv. Vesel sem, da smo v svoj krog uspeli privabiti zanimiv krog domačih investitorjev, interes pa so pokazali tudi že tujci. To nam vsekakor daje veliko vetra v jadra in nam dokazuje, da ljudje verjamejo, da imamo v rokah nekaj velikega

VIBERATE_PRESS_IMAGE

  1. Kako kupiti kovanec predno pride na borzo? Viberate coin. Hvala za vaš odgovor.

Komentarji so zaprti.