Danes Val202 praznuje 44. let obstoja / danes je prav tako dan majice 202 #dan202. Z drugimi besedami – če ne bi obstajal Val202, bi bilo moje življenje precej tiho, saj si ne predstavljam, da bi v avtu, ali doma poslušal katerokoli drugi radijsko postajo in užival v tem početju.

16. junija, leta 1972 je začel na programu Radia Ljubljana oddajati Val 202. Njegovo ime izhaja iz valovne dolžine 202m, preko katere je oddajal srednjevalovni oddajnik na Ljubljanskem gradu.

Super ekipa, super program (ja, Val202 je radijska postaja, ki ima svoj program in nima samo “najboljših hitov”, ki so 24 ur na dan na repeat!), predvsem pa ima prezenco na spletu in tudi v offline svetu. Rad imam Val 202! Všeč mi je, da njihovi glasbeni uredniki vrtijo tako raznoliko glasbo, da včasih sam ne morem verjeti da sem na na nacionalnem radiu – Sex Pistols, Fugazi, Ramones, Hladno Pivo. Da o oddajah ki so posvečene elektronski glasbi, ali novim skupinam, ki si šele utirajo pot med zvezde, niti ne izgubljam besed.

Ne bom izpostavljal imen, kajti celotna ekipa skrbi za to, da smo poslušalci zadovoljni. In odzivi klicateljev, ki gredo v eter govorijo ravno o tem – da se z Valom 202 počutijo domače! Ekipi Vala 202 želim čudovito praznovanje ob 44. letnici!

val202