Melania Trump se je oglasila v živo v oddaji na Val202 / Andrej Karoli in Miha Šalehar

Ta teden je imel Val202 oddajo Poletje v dvoje, ki sta jo vodila Andrej Karoli in Miha Šalehar. Živooke so bile prava popestritev, ampak vrhunec pa sta dosegla, ko se jima je v po telefonu v živo oglasila Melania Trump – prva dama ZDA.

Ok. Gremo po vrsti. Zadnje dni sem že večkrat slišal, da je Melania Trump govorila v živo z Miho (ki ga je poimenovala Mitja) in Andrejem, katerega se je spominjala iz nekih preteklih časov. In kar je zanimivo – ljudje so bili prepričani, da je Val202 uspel to, kar drugim ne uspe. Dobiti Melanio Trump v eter.

Sedaj sledi razočaranja. Dedek Mraz in Božiček ne obstaja. Tudi Melania Trump ni bila Melania Trump, ampak je bila to Tjaša Železnik.

Kaj jo je izdalo?

  • govorila je preveč pravilno slovensko – dvomim, da Melanija še vedno tako govori!
  • govorila je preveč pravilno angleško – dvomim, da Melanija že tako govori!
  • malce preveč namigovanj je bilo na poznanstvo z Andrejem iz prejšnjega življenja – to ne bi šlo skozi!
  • Miho je imenovala Mitja – verjetno se ji to ne bi zgodilo!

Ampak ja, Andreju in Mihi je uspelo to, kar je uspelo Orsonu Wellsu, ki je leta 1938 predvajal radijsko igro Vojna svetov in to tako dobro, da so ljudje dejansko verjeli da gre za resničen dogodek, ki je sprožil paniko.

In glede na polemike v zadnjih dneh glede tega javljanja Melanie – ja, uspelo jima je. Ampak gre tako, kot v primeru Orsona Wellsa, za igro. In ni resnično!