Omar Naber nas bo letos zastopal na Evroviziji. Njegova zmaga na izboru EMA 2017 je v gledalcih, predvsem pa glasovalcih pustila grenak priokus in še enkrat se je pojavila teorija, da je EMA sama kuhinja. Namreč, ko so v javnost prišli rezultati telefonskega glasovanja, je vse skupaj postalo precej bolj jasno. Namreč – duo BQL je zbral 13.134 glasov v telefonskem glasovanju – ostalih sedem pa 17.695 glasov!

EMA. Veliko besed je bilo prelitih v zadnjih dneh na račun izbora. Veliko besed na račun voditeljic in na izbor skupin in pevcev, ki so nastopili.

Razumem. Nikoli ne bomo uspeli zadovoljiti vseh okusov in vedno bo kdo našel teorijo zarote. Pa vendar – zakaj ne bi bil izbor EMA izbor ljudstva – jebeš strokovno žirijo, za katero ni nihče vedel kako je sestavljena. Jebeš njihove glasove, če so povsem drugačni od volje ljudstva.

Zakaj se ne posluša volja ljudstva? Zakaj je potem sploh potrebno telefonsko glasovanje – preko katerega so zbrali 30.829 glasov. Upam, da so denar namenili v dobrodelne namene.

Duo BQL me sicer ni prepričal. Ampak očitno je prepričal gledalce, predvsem mlajše generacije doma pred TV ekrani. Posledično se mi zdi “svinjsko”, da na koncu ne zmagata fanta, ki sta očitno najbolj navdušila gledalce. Če bi bili znani kriteriji, po katerih ocenjuje žirija in če bi bila žirija vnaprej znana, bi bilo vse skupaj precej bolj preprosto za razumeti. Vendar ne. Zmagal je Omar Naber in glasovalci so še enkrat znova ugotovili, da je nesmiselno oddajati glasove, če le ti ničesar ne spremenijo. Že to, da je bilo potrebnih par minut za razlago pravil glasovanja – je velik fail.

Da tega, da razvlečejo EMA na tri dni in potem še dva dneva Mojce Mavec, niti ne omenjam. Jebiga, tako je, če nacionalka to dela z našim denarjem in se jim milo rečeno “jebe” za vse skupaj.

Še enkrat – moj predlog za EMA 2018:

  • za tri leta se “odklopimo” od popevke za Evrovizijo
  • privarčujemo precej denarja, ki ga vložimo v to, da v tem času vzgajamo kadre, ki bodo dejansko lahko dosegli kakšen uspeh
  • ker bomo čez tri leta, po dolgem času zopet na tekmovanju, nam bodo žirije bolj naklonjene
  • končno premagamo “slovenceljnost” v nas samih in naredimo šov
  • izberemo dejansko domačega predstavnika, ki zna peti in mu naredijo strokovnjaki (ne Raay in podobni) komad, ki bi imel potencialno možnost za uspeh
  • če nam tudi čez tri leta ne uspe, se preprosto sprijaznimo s tem, da smo boljši v športu in ta denar investiramo v športnike