Sobota. Ideja je bila, da grem nabirat šparglje v Istro. Nekje v okolico Labina. S seboj sem vzel Canon EOS M3 in GoPro Hero5. Za vsak slučaj, če odkrijem karkoli zanimivega. Sezona špargljev se še ni začela, tudi domačini jih najdejo zgolj par, jaz pa sem imel srečo, da sem v okolici Plomina zapeljal na stransko cesto in opazil velik napis Tito na razpadajočem objektu.

Kraj se imenuje Podpićan in je bil nekoč precej obljuden. Sedanjost je precej drugačna in tudi zapuščena rudniška separacija sodi v neko drugo obdobje. Zanimalo me je, kaj se skriva v zapuščenem objektu, ki mi je deloval kot kakšna kulisa iz ameriških “horror” filmov.

Na glavo sem dal GoPro, vzel Canona in se podal v objekt. Luknje na tleh, razbito steklo, beton, ki se kruši – če bo kdo kdaj imel namen snemati film s kakšno takšno tematiko – to je #topshit lokacija. Ko sem se vzpenjal po stopnicah, me je malce stiskalo, kajti stavba je polna ptičev, ki so ob mojih zvokih poleteli in ustvarili zanimiv hrup.

Glede na to, da me je strah višine, sem bil precej previden, predvsem pa sem pazil na to, kam sem stopil. Ko sem kasneje govoril z domačini o tej zgradbi, so mi razložili, da je to bila nekoč rudniška separacija, ki sedaj že dolgo propada. Kot propada vse ostalo v tem kraju.

Občutek, da sem prišel v “ghost town” je bil prisoten povsod. Tudi ljudj so dokaj mrki in so precej začudeno gledali “prišleka”, ki skače naokoli in fotografira zapuščeno stavbo. Zunanjost je na spodnjih fotografijah.. Notranjost pa na videoposnetku.

Moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis