Podjetje Asus je že pred časom predstavilo telefon ZenFone 3 Max, jaz pa sem ga dobil v roke pred par dnevi. ZenFone 3 Max je 5,2 inčni telefon, ki ima 4100 mAh baterijo – kar pomeni, da vam telefona ne bo potrebno polniti dvakrat dnevno. Glede na to, da jaz nisem privrženec Android telefonov, pa me je tale telefon vseeno presenetil.

Prva stvar, ki je povsem drugačna od vseh ostalih je, da se lahko ZenFone 3 Max spremeni v “power bank” s katerim polnite drug telefon. Da, prav ste prebrali. Njegova baterija omogoča, da polnite iPhone, ki ste mu spraznili baterijo – navdušen nad to idejo! Da so lahko baterije odlična prednost, pove tudi podatek, da lahko v načinu Super Saving 10% baterije zdrži 36 ur mirovanja.

Hrbtna kamera je 13 MP PixelMaster, sprednja pa 5 MP kamera. Super Resolution je način, ko telefon zajame več fotografij naenkrat in ustvari 52 MP veliko fotografijo. Low Light pa omogoča zajem fotografij v temi.

Naslednja stvar, ki mi je bila všeč je postavitev čitalca prstnih odtisov – na zadnji strani telefona, kar omogoča preprost dostop s prstom. Ampak to ni njegova edina funkcionalnost – če s prstom potegnete čez čitalec se vključi selfie kamera in s tapkom po njem naredite fotografijo. Precej boljša rešitev, kot pa je Applova rešitev s čitalcem na prvi strani.

Dotični telefon ima Android 6.0 in ZenUI 3.0 – ki doda precej funkcionalnosti Androidu. Vendar, kot sem že na začetku priznal, da nimam ravno veliko afinitete do Android telefonov in nimam niti volje, da bi se ukvarjal z njimi. Ampak..

Moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis

Enkrat bom verjetno moral spremeniti svoje mnenje, sploh ko ugotavljam, da mi pri iPhone 6s baterija zdrži že precej malo. In v takšnem primeru, če Apple ne bo storil nekaj na tem področju, bom verjetno iskal telefon, ki bo imel vsaj dva dneva avtonomije. In ZenFone sodi v to kategorijo. Če bi imel iOS, potem bi bila to zmaga!