mavrica mavrica

Kako kaj reforma zdravstva, čakalne vrste, e-naročanje, poslovanje bolnišnic?

Milojka Kolar Celarc. Tista ministrica, ki si je vzela za prioritetno nalogo, da ukine dopolnilno zavarovanje in se s tem maščuje svojemu bivšemu delodajalcu in uvede obvezno zavarovanje. Tista ministrica, ki ji v treh letih ni uspelo zmanjšati čakalnih vrst v zdravstvu, ali pa urediti delujočega sistema e-naročanja, ki bi tudi zelo točno prikazal čakalne dobe v zdravstvu

O Milojki sem pisal že prevečkrat. Pa vendar mi je prav zabavno, ko opazujem njeno ministrovanje, ki je bolj kot ne namenjeno samemu sebi in ukvarjanju z njeno preteklostjo. Zakaj?

Ker se njeno obračunavanje z Vzajemno, posledično tudi z vsemi ostalimi zavarovalnicami, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje sprevrže v osebni boj v katerem pozabi na vse ostal probleme v zdravstvu, ki “požrejo” več denarja – samo če bi uredila sistem javnih naročil in najnižjih cen, bi naredila veliko – tudi za boj proti korupciji v zdravstvu, ki vsak dan bolj razpada.

V zdravstvu se zadnje časa uvajajo različni informacijski sistemi, ki imajo eno skupno lastnost – ne delujejo kot bi morali, kljub temu, da so za njih odšteli mastne milijone in so si nekateri zelo dobro omastili brke z njimi. Čakalne vrste se podaljšujejo in v zadnjem času je vse več indicev, da bo šlo precej bolnic v Sloveniji v “rit” – ker nimajo denarja za funkcioniranje in preživetje in kljub temu, da na to situacijo direktorji bolnic opozarjajo že dlje časa, se na tem področju nič ne spremeni.

Suma sumarum – Milojka še vedno uživa zaupanje Mira Cerarja, ki pa mu je očitno zdravstvo in ureditev zdravstva pri nas povsem nepomembno. Kot tudi vse ostalo.

Spet se bom ponavljal. Sem levičar, ampak tole, kar se dogaja s to vlado in njenimi ministri ni vredno piškavega groša in prav srčno si želim, da vstopi na politični parket kakšna nova stranka, ki bo imela več jajc, predvsem pa bo imela bolj sposobne kadre, kot jih ima stranka SMC, ki je obljubljala veliko in še več in tudi pričakovanja volivcev so bila visoka. Namesto, da bi jahali na krilih gospodarske rasti in ustvarili pogoje za življenja Slovencev, se mi zdi, da je to zgolj pobožna želja naroda, vlada in njeni ministri pa se trudijo po vseh svojih močeh, da do česa takšnega sploh ne pride.

Aja. Milojka, kdaj bo reforma? :)

Komentarji so zaprti.