Zdravstvena reforma! Tista reforma, ki bi morala urediti naše zdravstvo in za katero že dolga leta ni nihče od ministrov imel jajc, da bi se je lotil. Toliko korupcije in klientelizma, kot je v zdravstvu, ga verjetno ni v nobeni drugi panogi. Pa vendar se je Milojka lotila zdravstvene reforme na svoje način – namesto prostovoljnega zavarovanja (dopolnilnega) bomo sedaj imeli obvezno zavarovanje. #waitwhat

Res je. Dobili bomo zdravstveno reformo, ki se je osredotočila samo na eno stvar – na bitko s privat zavarovalnicami, ki po Milojkini oceni očitno služijo preveč denarja in sedaj se je odločila, da bo ta denar prenesla na tistega, ki že tako ne zna delati z njim. Namreč, zavarovalnice poslujejo pozitivno in plačujejo stvari in zaposlujejo ljudi – Milojki se jebe za to. Milojki se gre zgolj za to, da se maščuje – očitno je bil cel njen mandat posvečen samo in zgolj temu, da odstrani privatne zavarovalnice in da bomo ljudje plačevali tistemu, ki itak ne dela z denarjem racionalno.

Zakaj hudiča bom moral nekaj sedaj plačevati, če sem imel prej možnost izbire?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je bilo prostovoljno. Vsak se je sam lahko odločil ali želi plačevati ali pa ne želi plačevati tega zavarovanja. Sedaj se bo to spremenilo in ne bo več dopolnilnega (prostovoljnega zavarovanja), ampak bo obvezno (dopolnilno zavarovanje).

Ker demokracija. Ker Milojka lahko. Ker jebiga, takšno vlado imamo, kot si jo zaslužimo.

Draga Milojka, temu kar si ustvarjala ta mandar se ne reče reforma. Temu se reče maščevanje. To kar si predstavila, ne bo rešilo čakalnih vrst in korupcije. V bistvu bo tole naše zdravstvo postalo še večje sranje, kot je sedaj. Ampak te razumem Milojka, tebi je vseeno kaj bo čez dve leti, ko ne boš več ministrica.

V bistvu si želim zdajle, kljub temu, da sem nasprotnik tega, da bi SDS razpisala interpelacijo, ali pa celo za referendum. Ker Milojka, ne poslušaš nikogar, razen svoje jeze po maščevanju. Ne, tole se ne bo končalo dobro in ko bodo javnosti znane številke, upam, da pride do puča naroda. Mogoče pa je čas, da tudi ta oblast pade, ker tole, kar sedaj dobivamo servirano je vse prej kot ok.

Aja, Milojka, zakaj boš podražila obvezno (dopolnilno) zavarovanje?

Se ne bi lotila vsega skupaj na kakšen bolj domiseln način? Ali to, da so dejstva predstavljena in da ptički na vejah pojejo o tem, kako se na lahek način dobi denar “v zdravstvu” ni dovolj, da bi nekdo naredil malce večji halo in “razfukal bando”? Očitno ni, ker očitno je vse, kar je pomembno to, da si obračunala z zavarovalnicami. Milojka, hvala za to reformo, ki ni niti k od kurca..