Kopanje sredi aprila v potoku v Italiji? Nič nenavadnega. Bagni San Filippo omogočajo obiskovalcem ravno to, ne glede na letni čas. Vroči izviri tople vode, ki vsebuje izredno veliko kalcija, so namreč atrakcija, kamor se pride namakati veliko Italijanov in še več turistov. Podobno, kot v Saturnii, le da je tam žveplena voda.

Bagni San Fillipo ležijo v kraju Val D’Orcia, ki je od Siene oddaljen približno 50 kilometrov (odvisno od poti, ki jo izberete). Majhen kraj, kjer so terme je trenutno v razsulu, ker urejajo cesto, prav tako pa bi tudi zunanjost term potrebovala “make up”.

Vendar za izkustvo tople vode ni potrebno plačati vstopnine, ampak je dovolj sprehod čez gozd, do potoka, kjer mrgoli ljudi. Beli nanosi kalcija so me spomnili na Pamukale v Turčiji, vendar je bilo tukaj precej več ljudi v kopalkah, predvsem pa veliko bolj glasno – kot je v Italiji navada.

Kljub temu, da je bila temperatura zraka 14 stopinj in je pihal veter, sem izkoristil priliko in stestiral toplo vodo. Rezultat? Prašno bela koža, ko se je voda posušila – posledica kalcija, predvsem čudovit občutek mehke kože. No, tega, da sem moral čakati v vrsti, da sem prišel do najboljšega položaja niti ne bom omenjal! Ampak se je splačalo.

Naročite se na moj YouTube kanal – https://www.youtube.com/ronikordis