Boštjan M. Zupančič, nekdanji ustavni sodnik in sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice je pred časom objavil “svoje razmišljanje” na Facebooku in med drugim zapisal tudi: Debilni in debeli obrazi birokratk, ki sedijo v pisarnah in prekladajo papirje

Ustavni sodnik. Sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice in napiše kaj takšnega. Seveda so njegovo izjavo objavili mediji in tudi na družbenih omrežjih je požela precej odziva. No, 270 lajkov je dobila njegova izjava, kar je za takšno objavo zelo malo. Še posebej, ker je bil tudi Boštjan M. Zupančič enkrat del teh birokratov, se mi zdi ta izjava povsem neprimerna in vredna obsodbe.

Ne bom pisal o tem, kaj si kdo misli o birokratih. Ne bom niti pisal o tem, da njegovi pozivi k revoluciji niso dosegli nobenega namena. Se bom pa spotaknil ob nekaj drugega:

Ali kdo opazi koliko slovničnih napak je v tej objavi? Več, kot pa jih je v mojih zapisih, kajne? No, jaz nisem bil ustavni sodnik in jaz nisem bil prisesan na jasli države. In njegov poziv k revoltu je odzvenel v prazno.

Definitivno pa v kratkem času pričakujem še več in več takšnih in podobnih objav na različnih komunikacijskih kanalih. Predvolilna bitka se je namreč že pričela in posledično je potrebno začeti z ofenzivo z vseh možnih položajev … Kako prozorno.

One Response to Boštjan M. Zupančič in njegova Facebook objava o birokratih

  1. Icotovi zobi pravi:

    Mene je tudi najprej zmotilo, ampak bolj ko razmišljam, mu dam prav v njegovem besu. Vseeno je drugače kot Jönšarošev neotesani cinizem. Ti požari in vse okoli njih je nezaslišano. Če bi kaj zameril Zupančiču je ti, da se je prepozno razpizdil. Šele sedaj, ko mu je kariera pri koncu, ker se spomnim, da je bil v preteklosti, v svojih izjavah, precej politično korekten.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.