Ljubljano so včeraj zasedli tekači, jaz pa sem se odločil, da se podam v Furlanijo Julijsko krajino. Pred par dnevi sem dobil namreč namig, da je Lago di Cavazzo oz. Lago dei Tre Comuni čudovito jezero, kjer se lahko kopaš in je idilična destinacija poleti, ko si želiš pobega pred turisti.

Lago di Cavazzo leži približno 20 kilometrov oddaljen od Vidma. Jezero je večje od našega Blejskega jezera (okoli 7,6 km je dolga sprehajalna pot), prav tako pa je precej manj obljuden in okoli njega ni “industrije turizma”. Obdan z vršaci in poln rib, vendar tudi zelo zelo hladen, kar sem sam občutil, ko sem se postavil z nogami vanj in ko me je par sprehajalcev v bundah (zunaj je bilo okoli 14 stopinj) gledalo precej začudeno.

Voda ima namreč okoli 11 stopinj in ko k temu prištejem še precej vetra … Ampak, če sem bil že na obali, potem sem tudi skočil vanj. Čista voda, predvsem pa dobra vidljivost, kar me je pozitivno presenetilo, vendar je bila vseeno temperatura vode tista, ki mi ni dovolila, da bi dlje časa zdržal v njej.

Verjetno se bo slišalo precej čudno – ampak dejansko je prijal skok. Le kasneje, ko sem se brisal in je veter precej močno pihal, sem čutil, da me zelo zelo zebe v noge.

Kako sem skočil v Lago di Cavazzo?