Planšarsko jezero na Jezerskem je bilo že dlje časa na spisku jezer, kamor bom skočil. Ko sem se vračal z Ledin, je bila odločitev hipna. Če sem že v bližini jezera, kamor priteka reka Jezernica in kjer nikoli ne vidim ljudi, da bi se kopali – je verjetno dovolj hladna voda zame.

Pri skoku v vodo se držim procedure – nikoli ne poskusim kako hladna voda je, to presenečenje si ohranim do trenutka, ko skočim vanjo. V nasprotnem primeru bi me verjetno kdaj minilo in ne bi niti pomislil na to, da bi skočil vanjo. Tudi tokrat je bilo podobno. Presenečeni gostje v lokalu so me čudno gledali, ko sem se slačil, en instagram mož je pozabil fotografirati svojo instagram bejbo, ko me je opazoval.

Voda, v katero sem skočil, je imela okoli 12 stopinj. Ni bila niti tako hladna, saj sem bil od pohoda na Ledine precej pregret. No, ko sem opazil, da je v tistem času, ko sem skočil v vodo na pomol prišel oče z majhnim otrokom in bi bilo to na posnetku, sem se odločil, da še enkrat skočim v jezero.

Zelo čista voda, vendar zelo veliko rastlin pod vodo. Za tiste, ki tega ne marajo je to lahko precej velika ovira, saj ko zaplavaš pod površje, se “ujameš” v te rasline, ki pa lahko marsikoga spomnijo na kakšne filme, ki se niso dobro končali.