S Flixbusom na Advent v Zagreb, na Dunaj, v Prago, Budimpešto ali München

Flixbus je pripravil posebne avtobusne prevoze na Advent v Zagreb, Advent na Dunaj, v Prago, Budimpešto ali München. Pustite avto doma, usedite se na FlixBus in uživajte v udobni in varni vožnji do svoje najljubše adventne destinacije – so zapisali.

V začetku decembra ulice evropskih mest oživijo obiskovalci božičnih tržnic, ki uživajo ob prijetnem vonju kuhanega vina in slastnih tradicionalnih slaščic. V tem času se najpogosteje v letu odločamo za oddih za en dan ali kratek konec tedna in zate smo izbrali izbor adventnih destinacij, do katerih lahko preprosto, udobno in brezskrbno prispeš s FlixBusom.

  • Advent v Zagrebu

Že tretje leto zapored se Zagreb ponaša z naslovom Najboljša evroska božična tržnica. Lani je samo decembra Zagreb obiskalo več kot 110 tisoč ljudi.

Letošnja magična idila na ledu na Trgu kralja Tomislava bo privabila drsalkarje, barvito živahno „Fuliranje“ (Fooling Around the Funicular) na Strossmayerjevem trgu pa bo ogrelo srca obiskovalcev z odlično glasbo in bogato gostinsko ponudbo. Ne zamudite adventa v Zrinjevacu, kjer lahko plešeš pred glasbenim paviljonom in od tam raziščeš advent na Trgu Evrope ter Marićevem prehodu, polnem lučk, advent v tunelu Grič pa bo imel celo dve scenografiji. Vse to se bo odvijalo v magičnem okolju Kolovićevih dvorov, kjer boš lahko z mobilno aplikacijo doživel/-a pristanek Božička z daljnega severa. Kateri koli dan obiščeš Zagreb, tega ne boš obžaloval/-a, saj bo vsak dan na voljo kopica dogodkov, od nastopov otroških pevskih zborov do koncertov s klasično glasbo.

Zahvaljujoč razvoju svoje zelene mreže FlixBus ponuja potovanja v Zagreb po zelo ugodnih cenah. Iz Ljubljane lahko potuješ že za 8,99 €. FlixBus povezuje Ljubljano in Zagreb do 10-krat na dan, kar ti olajša načrtovanje poti. Vozovnico od Maribora do Zagreba lahko ujameš že za 6,99 €, FlixBus pa ponuja tudi šest dnevnih odhodov, od katerih je prvi že ob 4:05 zjutraj.

  • Advent na Dunaju

Dunaj je z dolgo tradicijo in edinstvenim ozračjem postal nepogrešljiva adventna destinacija. Vsako leto ga obiščejo približno 3 milijoni obiskovalcev. „Dunajska božična pravljica” pred mestno hišo je znana po prazničnem ozračju in vabljivih vonjavah bogate gostinske ponudbe. Vožnja iz Ljubljane s FlixBusom traja 5 ur, to mesto pa je tudi odlična enodnevna destinacija.

  • Advent v Pragi

Nekoliko oddaljena Praga je privlačna v katerem koli letnem času in v adventem času je prav magična. Vožnja z ladjico po reki Vltavi ali sproščeni zimski sprehodi ob Karlovem mostu bodo zaokrožili tvojo božično zgodbico. FlixBus iz Ljubljane in Maribora ponuja direktne linije, prvo srečanje s Prago pa lahko začneš na starem mestnem trgu in se ogreješ s kakovostnim češkim pivom ali medico.

  • Advent v Budimpešti

Če iščeš destinacijo, ki te bo omrežila z lepoto in šarmom, tvoj žep pa je plitek zaradi dolgega seznama daril, ki jih želiš kupiti, je Budimpešta popolna izbira zate. FlixBus iz Ljubljane in Maribora ponuja 5 odhodov, za boljši izkoristek dneva pa so na voljo tudi nočne linije.

  • Advent v Münchnu

München se ponaša z dolgo tradicijo in vsako leto na trgu Marienplatz priredi eno od najstarejših božičnih tržnic. Odpelji se v München in se med potjo sprosti ob panoramskem razgledu iz avtobusa ali pa preberi dobro knjigo.

Cenik in časovnica odhodov – https://www.flixbus.si/

Destinacija Prvi odhod Čas potovanja Cena
Št. odhodov
Ljubljana <> Zagreb 5:10 10-14 2:15  8.99€
Maribor <> Zagreb 4:04 6 1:54  6.99€
Ljubljana <> Dunaj 2:40 6 4:45  22,99€
Maribor <> Dunaj 2:30 5 3:20  15.99€
Ljubljana <> Budimpešta 1:05 4 6:10  14.99€
Maribor <> Budimpešta 2:50 5 4:10  14.99€
Ljubljana <> München 1:35 8 5:10  18.99€
Maribor <> München 7:45 2-4 6:05  25.99€