Bernard Brščič, ali mogoče Bernard Brščić, če sklepam po priimku njegovega očeta Anđela Brščića, v zadnjem času polni strani medijev s svojimi izjavami. Glede na to, da je zaposlen na Elesu in da njegove izjave in udejstvovanje ne gredo skupaj z njihovim kodeksom, bo očitno moral na zagovor k svojemu delodajalcu, poroča Siol.net.

V članku so zelo podrobno opisane njegove izjave in način komunikacije, ki ga uporablja na tviterju in tudi v svojih kolumnah. Sam se ne bom spuščal v njegove izjave in jih objavljal, ker bi mu s tem naredil samo to, kar si sam želi – še več pozornosti, ki jo očitno potrebuje.

Mi je pa precej bolj zanimiv en del v celotni zgodbi. Kdaj je izginil ć iz njegovega priimka in ga je nadomestil č – ali ni ponosen na svojega očeta Anđela Brščića – nekdanjega direktorja ljubljanske Termoelektrarne-Toplarne (TE-TOL) v času izbruha afere z indonezijskim premogom. Do leta 2013 je Anđelo Brščić vodil hrvaško podjetje v lasti Petra Kotarja, lobista in enega ključnih igralcev v zgodbi o TEŠ6.

Namreč, tole je najbolj zanimiv del zgodbe. Indonezijski premog, TEŠ6 … Saj se vam je posvetilo, kajne? V času gradnje je imela korist od projekta TEŠ6 SD naveza. Sedaj, ko pa se je izkazalo, da je premoga v velenjskem rudniku premalo, pa bo potrebno premog uvažati.

Slučajno je Anđelo Brščić vodil podjetje Petra Kotarja in slučajno je bil zraven pri aferi z indonezijskim premogom. Torej se je od začetka že vedelo, da bo podobna zgodba tudi pri TEŠ6 in so si že vnaprej akterji SD + SDS razdelili “vojni dobiček”. To zelo dobro pojasnjuje zakaj je moral iz politike odleteti Zares, ki je bil proti temu. Verjetno Borut Pahor zadnje dni precej težje spi, ko prihaja na dan vse več stvari, ki so povezane s TEŠ6.

Še nazaj k samemu Bernardu Brščiču (ali Brščiću). Vesel sem, da se je ELES odzval in sporočil javnosti, da ne sprejemajo takšnega načina komunikacije. Zavedam se, da so se s tem izpostavili in da bo na njih letelo vso “sranje” desnice, ki bo začela s svobodo govora in vsemi ostalimi puhlicami, ki jih tako radi uporabljajo. Vendar nekdo mora biti prvi, ki si upa. In kapo dol ELESu za to odločitev.