Kavarna Park Bled in blejska kremna rezina9 Kavarna Park Bled in blejska kremna rezina9

Kavarna Park Bled je prenovljena / originalna blejska kremna rezina stane 4,70 evra

Kavarna Park Bled je končno doživela prenovo. Dom originalne blejske kremne rezine (kremšnite) se je po 30 letih iz roza-zelenih odtenkov, ki so pustili pečat v socializmu, spremenil v prijeten lokal s čudovitim pogledom na otok in na grad. Kavarna Park Bled je bila dolga leta odraz stanja turizma na Bledu – imaš čudovito naravo, ampak vse ostalo je v riti. Sedaj je Kavarna Park prenovljena, Bled pa še vedno ostaja enak.

Preko 15.000.000 originalnih blejskih kremnih rezin so že pripravili na Bledu od leta 1953, ko je prvo “pripravil” slaščičarski mojster Ištvan Lukačević. Sicer sam nisem bil nikoli ljubitelj njihovih kremšnit in sem raje obiskal kakšno drugo slaščičarno na Bledu, kjer so imeli boljše kremšnite. Ampak tudi to se je spremenilo na Bledu.

Pred časom se je par naših medijev zgražalo nad cenami v Kavarni Park. Res je, cene niso najnižje, vendar ima vsak možnost, da se sam odloči, če bo plačal ali ne. In po zasedenosti lokala se tudi višje cene ne poznajo na obisku – večinoma pridejo v Kavarno Park turisti, ki se potem slikajo s kremšnito v različnih pozah. In v ponudbi imajo tudi veganske slaščice.

Kakšne so torej cene:

  • originalna blejska kremna rezina / 4,70
  • sadna kupa / 6,00
  • kava z mlekom / 3,50
  • čaj / 4,20

Visoke? Nizke? Ali je to sploh pomembno – če bo nekdo želel iti v lokal in bo želel naročiti njihovo kremšnito bo to naredil. To medijsko opozarjanje na visoke cene se mi zdi podobno temu, kar isti mediji počnejo čez poletje s cenami na Hrvaškem. Ja, tudi v Dubrovniku ima kepica sladoleda lahko visoko ceno – obiskovalci se sami odločijo, če so pripravljeni plačati toliko ali pa pač ne bodo odprli svoje denarnice.

Kavarna Park Bled je po prenovi prijetna. Uporabili so sodobne materiale, ki so trenutno moderni in počutje v lokalu je “cozy”. Prostor je odprt in omogoča pogled na grad in jezero, osebje pa prijazno.

Glede na to, da imam še vedno v spominu izgled lokala pred prenovo, je tole velik korak za Bled. Predvsem pa upam, da je tole brca v rit vsem odgovornim za turizem na Bledu, da se očitno da stvari tudi spreminjati. Ampak je potrebna investicija in pametno načrtovanje. Recimo to, da gosta preden pride na Bled najprej pričaka park dinozavrov ni nekaj najboljšega za Bled – kljub temu, da je verjetno otrokom všeč. Ampak, če nimaš vizije, potem je vse ok. In to je en izmed problemov Bleda že vrsto let.