#tadobravecerja – v sredo, 29. maja ob 19. uri bo osem ljubljanskih restavracij brbončice obiskovalcev razvajalo s prav posebnim namenom. Polovico zneska od vsakega, prav za to priložnost ustvarjenega dobrodelnega menija, bodo poklonile osmim nevladnim organizacijam in njihovim projektom.

Jaz sem imel priložnost, da sem bil na testni večerji v meni priljubljenem Taman Organicu, kjer me je chef Erik Božič znova navdušil in sicer je pripravil veganske jedi:

  • tatarec pisanih povrtnin, kurkumina krema fermentiranih indijskih oreščkov, kurkumin zapečenec
  • brusketa z namazom iz šitak in rebule, olivna tapenada, redkvice, ajdin tempeh s sončničnimi semeni
  • žafranova rižota, popečena buča, bučno seme
  • čokoladni mus z vinsko redukcijo, kavina zemljica z mandlji in lešniki

Kako sem užival v hrani si lahko ogledate tukaj.

V akciji Ta dobra večerja, ki jo vodi in koordinira krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij CNVOS, sodelujejo restavracije Angel, Evergreen, Kavarna Tiskarna, Libanonske meze in drugi užitki, Majmun, Park Žibert, Strelec in Taman Organic.

Če boste pravočasno rezervirali svoje mesto na www.vecerja.si, boste lahko ob uživanju v vrhunski hrani tudi pomagali Planinski zvezi Slovenije, Tačkam pomagačkam, Zvezi Sožitje, Terri Veri, Zvezi prijateljev mladine Slovenije, Zavodu Vozim, Ekologom brez meja in Petki za nasmeh.

Več informacij o akciji:

tadobra vecerja
tadobra vecerja