Martinova veganska večerja?! Marsikdo bi pomislil, da to dvoje ne gre skupaj. Pa vendar je včeraj Mojmir Šiftar v restavraciji Evergreen v Smledniku, kjer je chef, dokazal, da se da tudi za vegane pripraviti odličen 6-hodni meni. Na Martinovi večerji, kjer so stregli “normalno” hrano, sem bil jaz deležen posebnega, veganskega menija. Takšno vegansko večerjo je potrebno vnaprej rezervirati,da se lahko chef pripravi!

Mojmir Šitar je bil lansko leto izbran kot najboljši mladi talent po izboru Gault&Millau vodiča. In ker sem imel sam že parkrat jesti njegove mojstrovine – njegova hrana ni povsem tipična in pri svojem ustvarjanju se spogleduje z zelo različnimi sestavinami in ponavadi so njegovi krožniki presenečenje za vse.

Tudi včeraj v Evergreenu je bilo tako. Martinova veganska večerja je bil čudovita, predvsem pa me je navdušil njegov način eksperimentiranja med različnimi sestavinami, ki si jih nikoli ne bi predstavlja na krožniku, teksturami in predvsem okusi.

Pastinjak, ajvar, motar, mlinci, kostanj, kaki, ingver, .. samo par sestavin, ki so sestavljale mojo večerjo ..

Žal mi je, da ne obstajajo Michelinove zvezdice za restavracije z vegansko ponudbo. Mojmir Šiftar bi si s tem 6-hodnim menijem definitivno zaslužil zvezdico! Nadnavdušen in definitivno priporočam …

2 Responses to Martinova veganska večerja / Mojmir Šiftar in Evergreen, Smlednik

 1. Andrej pravi:

  Pozdeavljeni,
  zelo lepi in sigurno zelo okusni krozniki.
  Vendar gospod, ki je napisal ta članek ne ve, da v kolikor so na meniju ribe ni veganski ampak vegeterjanski meni.

  Hvala za razumevanje
  Lp
  Andrej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.