Miha Deželak je junak. Miha Deželak v teh dneh kolesari po Sloveniji in zbira denar za vse tiste otroke, ki jim starši ne morejo privoščiti počitnic na morju. Pri tem mu pomagata Denis Avdič in Anja Ramšak. Ja, Miha je junak. In dejansko je to ena izmed redkih empatičnih oseb – poznam ga že iz otroštva in njegova dejanja so vredna posnemanja … Pošlji SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919

Radio1, kljub temu, da nisem bil nikoli vaš poslušalec, kapo dol. Kapo dol za vse projekte, ki se jih lotevate z dobrodelno noto in prikažete, da je v nas samih še delček človeškosti in predvsem vam uspe zbrati zavidljive vsote denarja s takšnimi in drugačnimi akcijami.

Ja, priznam, da sem večinoma na drugi strani od Denisa Avdiča, pa vendar mu moram vsakokrat znova priznati, da mu uspe privabiti solze na oči, ko naredijo kakšno dobrodelno akcijo! In uspejo. Vedno znova.

Miho Deželaka sem spoznal kot mulc v Kavranu. Blizu smo imeli parcele, kar je pomenilo, da smo preživljali poletja skupaj. Kljub temu, da sta bila najina svetova drugačna, je bil Miha že takrat prijazen, predvsem pa vedno pripravljen pomagati. Takšen, kot je še sedaj. Kasneje ga dolga leta nisem videl, ko odraščaš se spreminjajo navade in Kavran je postal povsem nekaj drugega kot je bil takrat.

Ko sem ga pred par leti spet srečal je bil enak kot je bil nekoč. Dober, prijeten in predvsem pripravljen pomagati. Karkoli si že mislim o njihovih oddajah, sem lahko samo hvaležen, da se lotevajo takšnih projektov, ki pričarajo marsikateremu otroku smeh na lica. Še več – Miha se loteva takšnih podvigov, ki so na meji norosti. Ampak jih izpelje. In izbere veliko denarja. Predvsem pa se svet ne vrti okoli njega, ampak poskrbi, da se svet vrti okoli tistih, ki so potrebni pomoči.

Ko bi bilo v Sloveniji več Mih, bi bil naš svet lepši. Ko bi se zavedali, da je vsak od nas lahko Miha, bi bilo lepše živeti v Sloveniji. Včasih je dovolj povsem malo dejanje, ki pa spremeni veliko stvari.

5 evrov za nekoga ni nič – eno pivo, nekomu pa lahko precej pomaga. Vzemi svoj telefon in pošlji SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.

Miha, bravo!

Miha Dezelak je junak poslji SMS POMAGAM 1 ali POMAGAM 5 na 1919 dezelakjunak
Miha Dezelak je junak poslji SMS POMAGAM 1 ali POMAGAM 5 na 1919 dezelakjunak