Dnevnik danes piše o tem, da generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc pričakuje, da bo vladajoča politika prispevek za RTV Slovenija dvignila za okrog sedem odstotkov. Zmanjkuje jim namreč denarja za poslovanje …

Super je, če si državna firma. Ni ti treba biti konkurečen na trgu. Ni ti treba skrbeti za poslovanje, ampak ko ti zmanjka denarja se pač odločiš, da boš obvezni prispevek dvignil za sedem odstotkov.  Saj sedem odstotkov ni tako veliko, kajne? V bistvu gre za en evro pri položnici. In pri preko 600.000 naročnikih, to niti ni tako zanemarljivo malo denarja. No, vmes se še odločiš, da boš RTV prispevek pobiral tudi od tistih, ki imajo doma računalnik ali pametni telefon in so se sicer odpovedali televiziji. In tako si dodatno napolniš prazno malho ..

Namesto, da bi se ukvarjali z optimizacijo – zakaj delajo projekte na televiziji ljudje, ki tam niso zaposleni, ko pa je dovolj zaposlenih? Zakaj nacionalna televizija ne prenaša dogodkov kot je Evropsko prvenstvo v odbojki? Kolesarske dirke Vuelta na tem mestu ne bom omenjal, ker ni bila krivda na njihovi strani. In zakaj se nacionalna televizija ne prestrukturira in se naredi sistem, ki bo vzdržen tudi finančno?

Eh ja, v Sloveniji so določene stvari precej preproste. Pač dvigneš prispevek. In to ponavljaš. Ničesar sicer ne spremeniš, saj za to ni potrebe, saj ljudje kljub negodovanju plačajo račun. Ko bo nekdo rekel dovolj je, se postavil na cesto, mu bodo sledili tudi drugi. Do takrat pa lahko mirno sprejmemo vsako zvišanje RTV prispevka (ali česarkoli podobnega) in smo zgolj tiho ..

Sony HT-RT5 / kompaktni zvočniški modul z brezžičnimi zadnjimi zvočniki in globokotoncem