Dve zastrupitvi najstnic s paracetamolom (Lekadol, Panadol) in NIJZ in MZ še nista prepovedala uporabe paracetamola? Glede na to, da je posledica zastrupitve s paracetamolom lahko odpoved delovanja jeter, bi kaj takšnega pričakoval od prej omenjenih institucij. Še posebej ob podatku, da je bilo v letu 2017 in 2018 zabeleženih 44 zastrupitev s paracetamolom!

Gre za farmacevtske izdelke, ki so bili testirani in so v prosti prodaji v lekarnah. Glede na njihovo dušebrižništvo bi pričakoval, da bodo izdelke že zdavnaj vzeli iz prometa in da jih bodo prepovedali v Sloveniji. Aja, ne. Gre za farmacijo in za njih veljajo drugačna pravila, kajne?

Da ne bo kdo napačno razumel – želel sem samo prikazati kruto realnost, ki smo ji priča v Sloveniji v zadnjem času. Ko se NIJZ in MZ trudita prikazati izdelke iz CBDja kot nekaj, kar je lahko nevarno za zdravje in opletata s sedmimi zastrupitvami s CBDjem – kar seveda ne drži.

Ampak ljudi je potrebno prestrašiti, da bodo raje posegali po umetnih substancah, ki jih bo izdelovala farmacija v laboratorijih. Kot vsakič, tudi tokrat – naj NIJZ in MZ uredita regulativo na področju CBDja, kar bo pripomoglo k precej boljšem stanju na tem področju v Sloveniji.

Ali bosta NIJZ in MZ prepovedala uporabo paracetamola zaradi zastrupitev
Ali bosta NIJZ in MZ prepovedala uporabo paracetamola zaradi zastrupitev