Donald Trump ustavno obtožen / tretji “impeachment” predsednika ZDA v zgodovini

Donald Trump je postal tretji predsednik ZDA v zgodovini, ki se sooča z ustavno obtožbo. Ustavna obtožba je imela dve točki – zloraba oblasti in oviranje kongresa vse v povezavi z vojaško pomoč Ukrajini za obrambo pred rusko agresijo, ki jo je Trump zadrževal. Sedaj se vse skupaj seli na v senat, kjer pa je razmerje moči v prid Trumpu.

Ali bo Donald Trump s tem postal prvi predsednik ZDA, ki bo kljub ustavni obtožbi vseeno zmagal na volitvah, bo pokazal čas. Vendar glede na razmere v ZDA in njegovo retoriko to ni mogoče izključiti. Glede na to, da imajo republikanci v senatu večino …

Vsaka podobnost s politično situacijo v Sloveniji je zgolj in samo plod naše domišljije, kajne? Čeprav se mi zdi, da je v Sloveniji v zadnjih časih vse več kopiranja načina dela Donalda Trumpa, predvsem pa diskreditacije nasprotnikov na podoben način.

Glede na to, da se Trump zlaže 32-krat dnevno, kar so izmerili pri Washington Postu, je potrebno biti ob vsaki njegovi izjavi precej skeptičen. Že ob zgoraj omenjeni aferi z Ukrajino se je zlagal preko 600-krat! Ampak to poznamo tudi pri nas, kajne? Če laž ponavljaš dovolj dolgo – ne, še vedno ne postane resnica, čeprav se nekateri močno trudijo, da bi to spremenili.

  1. Ce bodo Demokrati pametni bodo s sojenjem pred Senatom pocakali dokler se ne zagotovi nepristransko sojenje. V nasprotnem primeru bo pac, kot obakrat prej (Jackson in Clinton) oproscen.

  2. “Če laž ponavljaš dovolj dolgo – ne, še vedno ne postane resnica, čeprav se nekateri močno trudijo, da bi to spremenili.”

    Lp. Had.. nisem plačan za objave in reklamiranje izdelkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja