Joe Biden predsednik ZDA Joe Biden predsednik ZDA

Joe Biden – novi predsednik ZDA, Kamala Harris prva podpredsednica v zgodovini / Donald Trump je izgubil volitve

Pred par minutami je CNN prvi objavil informacijo, da je Joe Biden novi predsednik ZDA, saj je zmagovalec volitev z 284 proti 214 elektorskimi glasovi. Kamala Harris bo tako postala prva podpredsednica v zgodovini. Donald Trump je izgubil volitve in tako se bosta z Melanio poslovila od bele hiše in vseh privilegijev, ki so jima bili na voljo v njegovem obdobju predsedovanja.

Čestitke Jimu Bidenu in priznam, da sem vesel, da so demokrati zmagali v ZDA. Joe Biden sicer ni bil moja prva izbira, ampak ko je potrebno izbirati med njim in Donaldom Trumpom je verjetno jasno za koga bi se odločil.

Joe Biden je dobil 74.847.834 glasov, Donald Trump pa 70.591.531. In ja, sedaj bo še par dni Trump tulil, da so mu ukradli volitve in pri tem se mu bo pridružil Janez Janša, ki je s svojo čestitko sramotil Slovenijo po celem svetu.

Najbolj zanimivo pri teh volitvah je, da je Trump izgubil par držav, ki so tipično republikanske. Posledično to pomeni, da mu tudi lastni ljudje niso več zaupali, saj so ugotovili, da je njegova politika politika klovna, ki nima nobene veze z realnostjo.

Srčno upam, da bo Joe Biden postavil stvari nazaj na normalno mesto in predvsem, da bo diplomat in ne zgolj in samo klovn.

Joe Biden predsednik ZDA
Joe Biden predsednik ZDA

Komentarji so zaprti.