V zadnjih 24 urah je v ZDA prišlo do treh strelskih pohodov. Prvi se je zgodil v mestu El Paso v Teksasu: 20 mrtvih, 26 ranjenih – strelec je bil bel, 21-letni rasist. Drugi strelski pohod se je zgodil v kraju Dayton v Ohiu: 9 mrtvih in 26 ranjenih – strelec je bil mlajši belec. Tretji strelski pohod se je zgodil v Chicagu: 7 ranjenih, strelec streljal iz črnega Camara. Odziv Donalda Trumpa na te dogodke? Thoughts and prayers …

Se mogoče kdo spomni strelskega pohoda na Novi Zelandiji marca letos? Takoj so spremenili zakonodajo in s tem zmanjšali možnosti ponovih strelskih pohodov.

V ZDA je bil to letos že 250 strelski pohod. In kaj stori predsednik ZDA? Thoughts and prayers napiše na Twitterju. Kot da bi se delal norca iz vseh teh nedolžnih žrtev, ki so se znašli na napačnem kraju ob napačnem času in slučajno se je tam znašel tudi kakšen rasist na strelskem pohodu.

V bistvu je retorika predsednika ZDA veliko kriva pri vsem tem. In posledice bodo v ZDA čutili še več generacij – to, kar je pač s svojim hujskaštvom uspel storiti Donald Trump je preseglo vse meje. In število mrtvih je čedalje višje.

ZDA – demokracija, svoboda govora in pravica do orožja. To je ta obljubljena dežela. Pa vendar tudi v Sloveniji nismo daleč od česa takšnega. Pojavljajo se vaške straže z orožjem in Vlada RS, Policija in vsi za to pristojni ograni ne skočijo v zrak?! Ko se je pojavila “Štajerska Varda” so se tega lotili na drugačen način.

Ali to pomeni, da Vlada RS podpira vaške straže? Ali to pomeni, da se nam obeta streljanje na meji? Se bo kateremu od “vaških stražarjev” strgalo in bo poslal rafal tudi v povsem nedolžne ljudi? Kaj bo potem? Ga bo Vlada RS branila? Tole je zelo zelo narobe. In pričakoval bi, da se Vlada RS odzove na to – ampak očitno se potihem strinjajo s tem.

Trije strelski pohodi v ZDA v zadnjih 24 urah Donald Trump thoughts and prayers
Trije strelski pohodi v ZDA v zadnjih 24 urah Donald Trump thoughts and prayers