Je čas, da Karl Erjavec oddide iz politike? Danes se bo na kongresu Desusa pomeril proti Aleksandri Pivec

Vse se spreminja, samo Karl Erjavec je stalnica v naši politiki in na ministrskih stolčkih, ki jih zaseda. Lahko bi ga poimenovali teflonski Karl, kajti že 15 let vodi stranko Desus in kljub nezadovoljstu z njim, se njemu nič nič ne zgodi. Danes bodo na kongresu stranku Desus izbirali med Aleksandro Pivec in njim .. Je končno nastopil čas, da Karl Erjavec oddide iz politike?

Karl Erjavec ima poleg Zmaga Jelinčiča in Janeza Janše najdaljši staž v politiki. V vladi Janeza Janše (2004–2008) je bil Minister za obrambo, v vladi Boruta Pahorja (2008–2010) Minister za okolje (vendar je moral odstopiti), v vladi Janeza Janše (2012-2013) Minister za zunanje zadeve in to je bil tudi kasneje v vladi Alenke Bratušek. V vladi Marjana Šarca zaseda mesto Ministra za obrambo. Impresivno, kajne?

To, da stranka Desus in njeni člani že leta niso zadovoljni z njim je nepomembno. Pomembno je, da njemu vedno uspe priti do položaja in zna poskrbeti zase. Čeprav s soliranjem in na škodo vseh ostalih. Trenutno je Desus po projekcijah šesta stranka v Sloveniji, kar definitivno ni dobra popotnica in pozna se, da so v stranki pozabili na svoje ljudi – Karl je vedno obljubljal višje pokojnine in boljše pogoje za upokojence – vendar je uresničil bolj malo obljub. Je pač politik, ki so mu volivci pomembni zaradi njihovih glasov in tukaj se vse skupaj konča. Tudi to, da so nekateri močni zavezniki v zadnjih letih ravno z nestrinjanjem s politiko Karla Erjava odšli iz stranke ne more biti dobra popotnica za današnji kongres. Če je pred tem z levo roko premagoval protikandidate, pa je danes precej bolj na trnih.

Danes bo 238 delegatov na kongresu stranke odločalo o njegovem stolčku predsednika Desusa. Protikandidatka je Aleksandra Pivec, ki ima precej krajšo kilometrino v politiki in je ministrica za kmetijstvo. Kljub aferi s projektom SRIPT še vedno uživa zaupanje Marjana Šarca in tudi velikega dela volivcev Desusa.

Vendar na kongresu odločajo delegati, ki pa imajo svojo agendo in je ponavadi drugačna kot je volja volivcev. Vsekakor bo danes do večera za oba kandidata precej živčno obdobje, potem pa bodo padle karte in videli bomo kdo bo vodil Desus naprej.

Glede na potencial stranke, ki ga je nekoč imela in glede na to, da so upokojenci v Sloveniji v precej nezavidljivem položaju, bi vsekakor pričakoval, da dobi priložnost nekdo drug, ki bo uspel nekaj narediti za njih. Karl Erjavec je dokazal, da zna poskrbeti samo zase!