Zgodilo se je. Karl Erjavec ni več predsednik stranke Desus. Na kongresu v Ljubljani ga je premagala Aleksandra Pivec. In ni šlo na tesno. Aleksandra Pivec je dobila 145 glasov, Karl Erjavec 80 in Anton Stražišar 8 glasov. Razočaranje ministra za obrambo in večnega “prisklednika” je bilo veliko, saj je predčasno zapustil kongres in ni podelil nagrad zaslužnim članom.

Dejstvo je, da je bila stranka Desus talec osebnih interesov Karla Erjavca dolga leta. Politik, ki je bil pripravljen skočiti na pomoč katerikoli vladi, če je on dobil ministrski stolček in ki je ob vsem tem pozabil na svoje volivce je dobil končno pravo lekcijo.

Včeraj je namreč napovedal tudi odstop kot minister za obrambo. Nič novega. Sem prepričan, da imajo v stranki Desus boljšega kandidata za to mesto, ki bo vsaj poskušal urediti razmere na ministrstvu in ne bo soliral na političnem parketu.

Kljub temu, da so nekateri “mediji”, kjer se da kupiti takšne članke, poskušali vse, da bi diskreditirali Aleksandro Pivec, jim to ni uspelo. Zopet! Zakaj ne? Ker te “medije” vsi ostali mediji sedaj ignorirajo in se je znova dokazalo, da takšni “mediji” nimajo sami po sebi prave moči.

Čestitke Aleksandri Pivec! Težko delo jo čaka, predvsem pa sanacija vse škode in sranja, ki ga je ustvaril v letih svojega predsedovanja Karl Erjavec. Upam, da bo znala poskrbeti za upokojence in da se bo končno uresničila kakšna obljuba, ki je Karl Erjavec ni nikoli niti poskušal uresničiti. Obljubljal pa je veliko – tudi 1000 evrov pokojnine za vse upokojence …