Najboljši sladoled na svetu? Zame je najboljši sladoled v Gelateria Dondoli v kraju San Gimignano. Ko sem v  bližini San Gimignana, se ne morem upreti in skočim v čudovito mestece in na zame najboljši sladoled na svetu. Ja, v svoji ponudbi imajo veganske sladolede, ki so precej boljši od tistih, ki sem jih sicer navajen naročati.

Gelateria Dondoli v San Gimignanu se je dolga leta ponašala s nazivom najboljšega sladoleda na svetu, sodeč po priznanjih, ki so na vratih, predvsem pa po vrsti ljudi, ki čakajo, da bi preizkusili njihov sladoled in naredili selfija s sladoledom pred sladoledarnico.

Kljub temu, da sem bil tokrat v San Gimignanu precej pozno, je bila še vedno vrsta pred sladolernico in kljub temu, da je par metrov stran še ena, ki pa je samevala.

Kot vsakič sem si tudi tokrat naročil mango in čokolada sladoled – brez mleka in jajc, ki so pogost dodatek v italijanskih sladoledih. In ne, nisem bil razočaran, ampak ravno obratno – še enkrat znova sem bil prepričan, da je to zame najboljši sladoled na svetu. Predvsem mi je všeč, ker ni tako sladek, kot so ponavadi sladoledi.

Ima pa sladoled iz Gelaterie Dondoli eno veliko slabost. Prehitro ga zmanjka! Sicer pa, če boste v teh krajih, preizkusite sami in sporočite, če se motim?!?