veriga veriga

Kupim 1000 metrov dolgo verigo, če bo sprejeta omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča

Včeraj se je v javnosti pojavila informacija, da je vodja strokovne skupine Bojana Beović zdravstvenemu ministrstvu in vladi že predlagala ostrejše ukrepe, če bi se zdravstvene razmere poslabšale. Eden izmed dodatnih možnih ukrepov bi bil tudi omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča. Kupim 1000 metrov dolgo verigo, če bo ta ideja sprejeta.

Najprej predstaviš kazni, potem sprejmeš dodatne ukrepe. Nekako tako to poteka v Sloveniji v letu 2020. Namreč v PKP6 je vlada dodatno dodala:

  • 1.000 do 10.000 evrov kazni za zbiranje ljudi na javnih krajih
  • 1.500 do 15.000 evrov kazni za javno pozivanje h kršitvi predpisov

In potem je povsem jasno, da si želijo, da bi omejili še gibanje na 1000 metrov od kraja bivališča. Državna blagajna je prazna, kljub temu, da se je Janez hvalil z 10 milijardami, ki jih je dobil v EU.

Mogoče pa gre pri tem novem predlogu, ki še ni sprejet, tudi za nekaj povsem drugega. Mogoče pa številke, ki nam jih predstavljajo v teh dneh in ki kažejo manjše število okuženih (kot posledica manj testiranj in drugačnega modela testiranja) niso realne in so drugačne kot so v resnici.

Mogoče pa so številke nižje, da se lahko vlada hvali, da jim je uspelo že drugič lastnoročno “ustaviti” Covid-19 in da lahko mirno nadaljujejo s plenjenjem in hvaljenjem, da so v dveh tednih uspeli zgraditi kliniko v Ljubljani …

Nisem ljubitelj teorij zarot, pa vendar se v vsem tem času sprašujem točno o tem – zakaj tolikokrat spreminjati metodologija štetja, način testiranja, način prikazovanja informacij … Je to zgolj za to, da se lahko “pod preprogo” skrivajo neprijetne številke?

No, verigo pa kupim. Upam, da bo cena ugodna …

veriga
veriga
    1. a ti misliš da si čudno da nisi v vladi pa bi ti sprejemal ukrepe ne vem kaj imaš namesto mžganov

  1. Pri nas je sedaj edini merodajni podatek število umrlih. Da je situacija resna lahko vidimo recimo iz podatka, da včeraj smo imeli 24 smrti na 2 milijona prebivalcev zaradi Covid. Nemčija, ki ima preko 80 milijonov prebivalcev, je na isti dan imela 152 smrti. Torej če našo številko pomnožimo s 40 dobimo 960 in če bi v Nemčiji bilo enako resno kot pri nas, bi oni imeli 960 smrti dnevno. Avstrijcev je recimo 4.5x (9 milijonov) več kot nas in so včeraj imeli 43 smrtnih primerov. Torej naša številka pomnožena s 4.5 je 108 in toliko smrti bi morali avstrijci imet da bi bilo enako resno kot pri nas. In pazi zdaj to, v veljavi so skoraj najhujši ukrepi za zajezitev širjenja že lep čas, medtem ko so se pri severnih sosedah šele dobro začeli in so bolj ohlapna.

Komentarji so zaprti.