Včeraj se je v javnosti pojavila informacija, da je vodja strokovne skupine Bojana Beović zdravstvenemu ministrstvu in vladi že predlagala ostrejše ukrepe, če bi se zdravstvene razmere poslabšale. Eden izmed dodatnih možnih ukrepov bi bil tudi omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča. Kupim 1000 metrov dolgo verigo, če bo ta ideja sprejeta.

Najprej predstaviš kazni, potem sprejmeš dodatne ukrepe. Nekako tako to poteka v Sloveniji v letu 2020. Namreč v PKP6 je vlada dodatno dodala:

  • 1.000 do 10.000 evrov kazni za zbiranje ljudi na javnih krajih
  • 1.500 do 15.000 evrov kazni za javno pozivanje h kršitvi predpisov

In potem je povsem jasno, da si želijo, da bi omejili še gibanje na 1000 metrov od kraja bivališča. Državna blagajna je prazna, kljub temu, da se je Janez hvalil z 10 milijardami, ki jih je dobil v EU.

Mogoče pa gre pri tem novem predlogu, ki še ni sprejet, tudi za nekaj povsem drugega. Mogoče pa številke, ki nam jih predstavljajo v teh dneh in ki kažejo manjše število okuženih (kot posledica manj testiranj in drugačnega modela testiranja) niso realne in so drugačne kot so v resnici.

Mogoče pa so številke nižje, da se lahko vlada hvali, da jim je uspelo že drugič lastnoročno “ustaviti” Covid-19 in da lahko mirno nadaljujejo s plenjenjem in hvaljenjem, da so v dveh tednih uspeli zgraditi kliniko v Ljubljani …

Nisem ljubitelj teorij zarot, pa vendar se v vsem tem času sprašujem točno o tem – zakaj tolikokrat spreminjati metodologija štetja, način testiranja, način prikazovanja informacij … Je to zgolj za to, da se lahko “pod preprogo” skrivajo neprijetne številke?

No, verigo pa kupim. Upam, da bo cena ugodna …

veriga
veriga