Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto

Jelko Kacin nič več vladni govorec / Jelko Kacin bo koordinator množičnega cepljenja

Ko sem zjutraj dobil neuradno informacijo, da Jelko Kacin ne bo več vladni govorec, sem se samo nasmehnil. Ko je pred par urami informacija postala uradna in so sporočili, da je dobil pozicijo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in da bo Jelko Kacin postal koordinator množičnega cepljenja, sploh nisem bil presenečen. Toliko škode kot jo je Jelko Kacin naredil stroki v desetih mesecih, se ne da oceniti. Je pa škoda ogromna in zapomnili si ga bomo po njegovih nebulozah, ki jih je izrekel. No, tudi po tem, da je izrekel “pejmo se mal hecat”, preden je stopil na govorniški oder in sporočil, da je v Sloveniji preko 3000 mrtvih zaradi Covid-19.

Jelko Kacin je pogosto nastopal v mojih zapisih. Toliko vsebine, ki jo je sproduciral s svojimi nebulozami in nepremišljenimi izjavami ni moglo iti mimo mene brez, da bi se obregnil ob vse to. Ja, imam kronologijo njegovih deset mesecev, ko je žugal narodu in ko je valil krivdo na vse druge.

Da ne bo pomote. Pred leti sem ga celo podpiral, ko je kandidiral za EU poslanca. Ampak ta njegov preskok v vlogo govorca, ko je želel nazaj svojo slavo izpred 30 let, je bil tako žalosten poskus, da bi moral sam uvideti, da tej nalogi ni niti kos, niti ni primeren za to. Ampak se ni dal.

Vsak dan znova je našel krivce za slabo epidemiološko sliko in njegove izjave so prikazale njegov odnos do državljanov Slovenije. Modus operandi desnice je kmalu ponotranjil in za slabo epidemiološko sliko so bili krivi vedno drugi: Zrće, zidanice, psihoaktivne droge, koline, lovske koče, diskači, …

Verjetno so ga “zamenjali”, ker je pred dnevi presegel sam sebe, ko je izjavil: “pejmo se mal hecat” in se kasneje tudi opravičil – šlo naj bi za tehnične napake, če sem pravilno razumel njegov izgovor za katerega ni izgovora in ni opravičila.

Glede na to, da je dobil sedaj službo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in bo koordinator množičnega cepljenja, se nam na tem področju ne piše nič dobrega.

Ne, ne bom napisal srečno. Če se mi je njegova komunikacija izpred 30 let zdela fajn, lahko sedaj napišem, da je bil tole njegov polom. V letu 2020 ne moreš komunicirati kot v letu 1990. Predvsem pa v letu 2020 ni vojne, ampak je virus! Ja, žalosten je tale Jelko Kacin, ampak mu ne bo slabega.

Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto
Jelko Kacin spet grozi Hrvaska se bo hitro znasla na rdecih listah kaj pa novo solsko leto