Od torka dalje omejitev gibanja na obcine Od torka dalje omejitev gibanja na obcine

Jelko Kacin o nabavi hitrih testov od kripto piramidašev / ali res kdo verjame tem polglasnikom in jecljanju

Jelko Kacin je včeraj na tiskovni konferenci odgovarjal tudi na vprašanje o nabavi hitrih testov od kripto piramidašev. Njegov odgovor je bil poln polglasnikov in nepovezanih stavkov, tako da se mi zastavlja preprosto vprašanje – ali res kdo verjame temu, kar je povedal? Verjetno nisem bil edini, ki je dobil občutek, da ne ve točno kaj govori in je dokazal, da ni ravno retorik, ki bi znal odgovoriti na preprosto vprašanje. Po besedah Jelka Kacina je kot zunanji sodelavec imel vpogled v razpis Ministrstva za zdravje – kar je seveda povsem skregano z logiko in pravili! Kaj hudiča ima on z razpisom? Upam, da pristojne institucije že opravljajo svoje delo!

Spodaj je posnetek, ki vas bo mogoče spomnil na vaše leta v šoli, ko ste stali pred tablo in vas je učitelj dobil s “prsti v marmeladi” in ste zgolj iskali izgovor. Ker ste se želeli rešiti, ste začeli tvoriti nepovezane stavke in uporabljati mašila. Namesto, da bi dali konkreten odgovor, ste na koncu povedali vse o vremenu, naravi, ampak odgovora na vprašanje, ki ga je učitelj zastavil, ni bilo.

Tako nekako jaz vidim odgovor Jelka Kacina, ki je dokazal, da ni retorik in da mu je očitno to vprašanje povzročilo kup težav in poskusov izmikanj. Za nekoga, ki se poklicno ukvarja z “govorjenjem” je tole vse prej kot dobra popotnica. In vsak delodajalec bi takšnega človeka isti dan “brcnil v rit”.

Škoda, ker novinarji niso bolje opravili svojega dela in mu dodatno zastavili vprašanja o izlivu Biserne reke, Šendženu in vsem ostalem, kar je omenil v svojem odgovoru. Tudi to, kako je imel on dostop do zaupnih podatkov iz razpisa …

Sicer pa naj bi včeraj Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke že sprožila izredni nadzor nad naročilom teh hitrih testov in desnica skače od veselja v zrak, ker je naročilo podpisal bivši minister Gantar. No, pri tem pozabljajo, da so branili Počivalška, ko je kupoval ventilatorje, čeprav situacija ni bila enaka.

Namreč, takratni minister Gantar ni na nikogar pritiskal, da mora nabaviti te hitre teste, ampak je o hitrist testih odločala strokovna komisija. Pri Počivalšku je bilo povsem drugače, saj je bil on tisti, ki je preferiral ponudnika ventilatorjev in poskrbel, da so bili ventilatorji plačani še pred dobavo.

Vsak dan globje in globje tone tale barka …

Od torka dalje omejitev gibanja na obcine
Od torka dalje omejitev gibanja na obcine

Komentarji so zaprti.