Zgodba o kripto nategunih, ki jih je vlada izbrala za dobavo hitrih antigenskih testov je vsak dan bolj zanimiva. Vsak dan se v javnosti pojavi več informacij o nezanesljivosti testov, medtem ko se lastniki podjetja Majbert Pharm, Klemen Nicoletti, Alan Amadej Eferl in Luka Lah dičijo na družbenih omrežjih s svojim načinom življenja in v posmeh vsem državljanom objavljajo posnetke svojega luksuznega življenja. Prav tako pa na dan prihajajo podatki, da hitri testi niso bili testirani v Sloveniji pred nabavo in da ni nihče preveril skladnosti certifikatov, ki so jih dostavili kripto nateguni.

Sedaj vse bolj postaja jasno zakaj se je Jelko Kacin tako izmikal konkretnim odgovorom na vprašanja o hitrih testih, ki jih je dobavilo podjetje Majbert Pharm. Ker ni nihče testiral teh testov in je sedaj potrebno reševati situacijo, ki je podobna ventilatorjev Zdravka Počivalška iz prvega vala, ki tudi niso bili primerni za uporabo.

No, pri teh testih se pojavlja tudi vse več informacij o “nedelovanju” in vse skupaj bi bilo smešno, če ne bi šlo za življenja. Si predstavljate, da uro in več stojite v vrsti na hitri antigenski test z ostalimi državljani (očitno je dovoljeno zbiranje, kajne Hojs), naredite test, ki vam pokaže, da ste negativni na Covid-19 in posledično se odločite, da obiščete stare starše. Ker so ti testi nezanesljivi, kot so opozarjali strokovnjaki že pred dnevi, okužite stare starše in imate na vesti smrt nekoga bližnjega?

Ali pa drug scenarij. Ker ljudje na množičnih testiranjih stojijo skupaj, se prenese virus od ene osebe na drugo in vi zbolite? Ker se je vlada odločila za tako neumne poteze je očitno postavila življenja mnogih ljudi na kocko. In krivda ne bo na njihovi strani, ampak je včeraj Jelko Kacin že začel s spinanjem, da je krivda na ljudeh s podeželja, ker ne nosijo mask (btw. vlada je odpravila obvezno nošnjo mask, če je možno poskrbeti za 2-metrsko razdaljo) in ker se družijo na kolinah in v zidanicah. Ja, sedaj niso več kolesarji krivi, ampak podeželski ljudje.

Ampak nazaj k hitrim testom in njihovi učinkovitosti, ki očitno ni takšna kot je bilo zapisano v razpisnih pogojih. Ampak saj nam je vsem jasno, da za SdS kader ne veljajo nobeni pogoji, kajne?

Ja, tole so podatki s terena. Očitno gre za velik nateg kripto nategunov, ki pa se več ne oglašajo in ne odgovarjajo na vprašanja novinarjev in sta lastnika podjetja Majbert Pharma tudi zaprla svoje IG profile.

Če bi metali kovanec, bi imeli več možnosti zadeti, če je nekdo pozitiven ali negativen kot pa s temi testi … In kaj se bo zgodilo? NIČ. Ker gre za ljudi, ki so blizu SDS …

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane
Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane