majbert pharma hgt test majbert pharma hgt test

Zanesljivost hitrih testov je v riti / 22 pozitivnih na HGT testu, na ponovljenem HGT testu pozitivna zgolj dva

Majbert Pharma aka kripto nateguni so sklenili  “bolan posel”. Vsak dan znova se namreč dokazuje, da je s hitrimi testi, ki jih država kupila od dotičnega podjetja nekaj hudo zelo narobe – tako zelo narobe, da se zaradi teh testov zapirajo šole, regije se obarvajo v črno in še naprej veljajo povsem neumne in kretenske prepovedi, ki ne prinašajo rezultatov, kar je jasno že dolgo časa. No, takšni testi so koristni za vlado, ki očitno želi podaljševati policijsko uro, zapiranje znotraj občin, predvsem pa držati narod za talce.

Kranjski šolniki so bili testirani s hitrimi testi podjetja Majbert Pharm in bilo je 22 pozitivnih na teh testih. Taisti šolniki so še enkrat testirali s HGT testi in od 22 oseb sta bili okuženi zgolj 2.

Toliko o zanesljivosti “škart robe” iz Kitajske, ki so jo pripeljali v Slovenijo kripto nateguni. Šola se je seveda ob tem alarmantnem stanju zaprla in kljub temu, da bi vsi ti šolniki bili na PCR testu negativni, ne bi mogli iti nazaj v šolo, saj veljajo rezultati hitrih testov.

Če sedaj še komu ni jasno zakaj je vlada kupila te HGT teste, potem je sedaj jasno. Ker bo lahko še naprej grozila in zaostrovala ukrepe, premikala statistične regije v črno območje in prepovedovala vse.

Ta zgoraj omenjeni primer ni bil edini, ki se je zgodil v teh dneh. Vse več je namreč primerov, ko so ljudje na HGT testih pozitivni, na PCR testih pa negativni. Ampak ker se je vlada odločila, da veljajo HGT testi, to pomeni, da gredo te številke v statistiko, kar pomeni, da ima vlada v svojih rokah orožje s katerim nas bo še dolgo časa imela zaprte v občine in bomo še dolgo časa imeli policijsko uro.

Kripto nateguni so pač storili “bolan posel”. Mi pa smo kolateralna škoda.

majbert pharma hgt test
majbert pharma hgt test
 1. Čeprav gro tudi meni v nos posel kriptopiramidašev, je tukaj treba poudarit da niso krivi oni ampak zdravstvene oblasti, zaradi napačne interpretacije rezultatov.

  Kot je lepo povedal nek komentator na rtvslo:
  “Če testiraš naključne ljudi na virus, ki je v splošni populaciji relativno nepogost, bo pozitiven izid zelo verjetno (90%+) lažnen, tudi če je občutljivost testov 99,9% in specifičnost 99%. Zato je porteben še dodaten PRC test. Ne gre za zanesljivost testov ampak matematiko.”

  Z drugimi besedami: Če testiraš 20.000 dejansko negativnih ljudi, test pa je 99,9% (kar je zelo dobro) zanesljiv, boš dobil 20 lažnih pozitivnih testov. To je blizu dejanske številke pozitivnih primerov.

  Zato je potem tak test nujno potrditi z a) še enim hitrim testom na isti osebi (ker je zelo malo verjetno, da bi bil test 2x lažno negativen) ali b) s PCR testom.

  Da so šole zapirali na podlagi enega hitrega testa je pa napaka zdravstvenih oblasti, ki ne poznajo osnov statistike.

 2. NightLord, načeloma se strinjam z tvojo statistično razlago. Ne glede na to se 20 false pozitivnih rezultatov ne bi smelo zgoditi eden za drugim. To ti samo pove da nekaj res ni OK. To ti tudi statistika lahko pokaže da je verjetnost dogodka ki se je že 2x zgodil blizje “zanič testom” kot “statistiki”.

  Pač celotno dogajanje ustreza trenutni vladi, ki se ne znajde najbolje.

  1. Razumem da je sumljivo, ni pa nujno posledica zanič testov. Statistično je res neverjetno da bi se lažni pozitivi dogajali zaporedno. Zelo možno pa je zaporedno lažno pozitiven test posledica napake pri vzemanju vzorca in kontaminacije zaporednih vzorcev. To potem ni statistično ampak je posledica napake pri jemanju vzorca in rezultat so zaporedni lažni pozitivi.

   Kar sem želel povedati je, da je takšen delež lažnih pozitivov statistično pričakovan in da napaka je tukaj v interpretaciji rezultatov. Če bi vse pozitivne pač testirali še enkrat (1,3% več testov pač ni problem), do takih težav ne bi prišlo, ne glede na to a je to statističen vzorec ali šlamastika.

Komentarji so zaprti.