Refresh

This website www.had.si/blog/2021/01/22/zakaj-je-posta-ukinila-priporocena-pisma-za-posiljanje-blaga-v-tujino-in-za-100-odstotkov-podrazila-storitev/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

posta2 posta2

Zakaj je Pošta ukinila priporočena pisma za pošiljanje blaga v tujino in za 100 odstotkov podražila storitev

Če si monopolist, potem lahko čez noč spremeniš cene. Ravno to je storila Pošta Slovenije po novem letu. Ukinila je priporočena pisma za pošiljanje blaga v tujino in tako za 100 odstotkov podražila pošiljanje pošiljk, ki je sedaj mogoče pošiljati zgolj z obrazcem eCN23. To je “ornk” udarec za podjetja, ki svoje izdelke pošiljajo v tujino in so do sedaj imela “normalne” cene poštnine. Sedaj temu ni več tako. Pošta se izgovarja, da je za to kriva zaostritev pravil Svetovne poštne zveze.

Pošta Slovenije je imela v decembru veliko dela. Tako veliko, da so opozarjali, da naj ljudje poštne pošiljke za božič in novo leto oddajo že pred 15. decembrom, če želijo, da pridejo pravi čas do naslovnika. Prav tako smo bili priča posnetkom njihovih “zunanjih skladišč”, kjer so bili izdelki prepuščeni zunanjim razmeram, ker se niso pravočasno pripravili na devet mesecev trajajočo epidemijo.

Njihov poštarji so delali po svojih najboljših močeh, pa vendar če je organizacija sistema napačna, potem oni ne morejo popraviti vtisa, ki je nastal v javnosti v tem času.

In za povrh Pošta Slovenije potiho ukine priporočena pisma za pošiljanje blaga v tujino, ki ga je uporabljalo veliko podjetij. In uvede nov način, ki pa je slučajno 100 odstotkov dražji. Ker lahko, kajne?

Pisemske storitve so sedaj razdelje v dve skupini:

  • pošiljke, ki vsebujejo dokumente in korespondenco
  • pošiljke, ki vsebujejo blago

In za pošiljke, ki vsebujejo blago boste morali izpolniti obrez eCN23 in plačati precej več kot ste plačevali do sedaj.

Ni slabo biti Pošta, kajne?

posta

 

posta2
posta2

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja