Elon Musk, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Tesla je 24. marca tvitnil, da lahko vozila Tesla sedaj kupite z bitcoini. Elon Musk je že februarja napovedal, da bo podjetje omogočilo nakup njihovih vozil s kriptovaluto bitcoin, sedaj pa je to dejansko tudi omogočeno.

Zaenkrat je omogočen nakup vozil Tesla z bitcoini zgolj v ZDA, vendar do konca leta načrtujejo, da bo ta možnost nakupa vozil Tesla z bitcoini na voljo tudi izven ZDA.

Podjetje Tesla pri nakupu z bitcoini le teh ne bo spreminjal v fiat valuto, ampak jih bo obdržal, kar pomeni, da bo Tesla zelo velik igralec na trgu kriptovalut in bo lahko Elon Musk s svojimi tviti dvigoval ceno bitcoina v nebo. Že ko je pred časom vložil za 1,5 milijarde dolarjev v bitcoine, je to krepko dvignilo ceno bitcoina.

tesla 3 bitcoin

tesla 3 bitcoin

One Response to Vozila Tesla lahko kupite z bitcoini / zaenkrat zgolj v ZDA

  1. NightLord pravi:

    Sliši se super ampak razen če se vmes nekako svet slučajno preusmeri na bitcoine, bo bitcoine slej ko prej moral prodati za USD. Dobaviteljev opreme, surovin, elektrike in pa predvsem delavcev, se zaenkrat še ne da plačati z bitcoini…
    razen, če bo prodanih avtomobilov v bictoinih tako malo, da bo zanemarljivo :).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.