dars popravlja ceste dars popravlja ceste

DARSovci, pejte v rit / zastoji proti morju, ker DARS opravlja vzdrževalna dela v soboto pred prazniki

Vse bolj imam občutek, da DARSovci umetno ustvarjajo zastoje na slovenskih avtocestah, sicer ne bi nihče pri zdravi pameti opravljal vzdrževalnih del na naših avtocestah na včerajšnji dan, dan pred prazniki prvi dan “svobode” in tako podaljšal vožnjo proti morju za več kot uro. Sicer se je promet preselil na lokalne ceste, kjer pa je bila zgodba enaka. DARSovci, pejte v rit!

Včeraj je bila prva sobota po več mesecih, ko smo lahko šli izven meja regij in prva sobota, ko so se sprostili ukrepi, ki smo jih bili deležni. Verjetno si je marsikdo po vsem tem času zaželel obiska morja in posledično se je odpravil na pot. Tudi sam sem bil med njimi. Prav tako je bil včeraj dan vikend pred prazniki, kar za marsikoga pomeni dopust.

Že zgodaj zjutraj sem se odpravil proti morju in presenečen ugotovil, da potekajo dela na viaduktu Ravbarkomanda – kjer vsako leto potekajo dela, ko se začenja sezona in posledično se tam vse združi v en pas. Že ob pol osmi uri zjutraj je tam nastajala krajša kolona, tako da sem bil prepričan, da vse ostale, ki bodo šli kasneje proti morju čakajo zastoji in zato sem tvitnil

Tudi kasneje, pred Nanosom so potekala dela na avtocesti in še ena zapora voznega pasu. Zakon!

Moje slutnje so se uresničile in tisti, ki so se kasneje odpravili na poti proti morju so pristavili v več kilometrskem zastoju. Glede na to, da prejšnje vikende ni bilo vzdrževalnih del na viaduktu Ravbarkomanda, se mi zastavlja preprosto vprašanje: so zastoji v Sloveniji ustvarjeni umetno in premišljeno?

Mogoče pa bi lahko DARS vsaj pred prazniki dvakrat razmislij, če se bodo res lotili del na Ravbarkomandi in se odločil, da tokrat ne bo zajebal številnih Slovencev, ki bi radi prišli na destinacijo v normalnem času.

Zanima kdo je odobril ta dela v tem terminu? Povsem preprosto bi bilo, če bi odstopil. Poleg tega pa bi ga bilo potrebno vprašati po zdravju, še posebej, ker je bilo sedaj več mesecev precej zmanjšan promet na avtocesti in bi lahko ta dela vsaj prestavili za teden dni, če so že tako “nujna”.

dars popravlja ceste