villa forgotten garden portoroz villa forgotten garden portoroz

Forgotten Garden Villa, Portorož / prvomajske počitnice v Portorožu

Forgotten Garden Villa v Portorožu je bila moja destinacija za letošnje prvomajske počitnice. In priznam, da me je navdušila. Forgotten Garden Villa leži par sto metrov od centra Portoroža, vendar dovolj odmaknjena od vrveža, da sem se lahko spočil, predvsem pa s pogledom na morje in s čudovito notranjostjo, ki zadovolji še tako zahtevne goste. Aja, ta objava ni plačana, sponzorirana ali karkoli. Zgolj dobra izkušnja in dejansko všečna lokacija in interier.

Če bi mi kdo pred leti rekel, da bom prvomajske počitnice preživljal v Portorožu, bi se mu verjetno od srca nasmejal. Pa vendar so v času Covid-19 stvari postavljene na glavo in pogoji za prehod meje in vračanje nazaj niso bili pisani na mojo kožo. In če sem želel izkoristiti ta čas in ga užiti, je bilo treba spremeniti pogled na svet.

Zadnjih 25 let nisem prvomajskih praznikov preživel v Sloveniji. Ponavadi je bila destinacija Italija, ki je v tem času čudovita, predvsem pa manj obljudena. Letos je zgodba drugačna in vesel sem, da sem izbral Forgotten Garden Villa za čas preživet v Portorožu. Verjetno bo tole postala moja izbira v prihodnosti, ko bom prišel v Portorož na festival, ali konferenco.

Kaj je torej Forgotten Garden Villa? Lepo urejena vila, ki je sestavljena iz dveh apartmajev – eden je večji za 4 osebe, drugi manjši za 2 osebi. Vendar bi lahko v njem preprosto bivalo tudi precej več oseb. Večji apartma ima dve spalnici, dve kopalnici + dodatno stranišče, veliko dnevno sobo s povsem opremljeno kuhinjo in pogledom na morje v senci dreves. Apartma je sodobno opremljen in ima vse potrebno – pralni stroj, likalnik, itd … Cena najema je odvisna od sezone.

Apartma ima lasten parking in veliko teraso – sicer sem pogrešal ležalnike, ampak sem preživel tudi brez tega. Leta 2017 so na novo uredili vilo, vendar škoda, ker niso predvideli prostora za bazen ali vsaj jaccuzi, saj bi v tem obdobju bila to čudovito razvedrilo in dopolnitev. Zunaj je žar, ki ga seveda nisem izkoristil, sem pa izkoristil sodobno kuhinjo in v njej pripravljal kosila.

Ko sem se odločal o tem, da naj bi te počitnice preživel v Portorožu, je bilo seveda eno izmed vprašanj tudi kaj hudiča bom jaz počel v Portorožu – še posebej sedaj, ko je vse zaprto zaradi Covid-19.

No, našel sem zabavo! Prehodil in pretekel sem celotno obalo, ki jo ima Slovenija. Po etapah. Po 20 kilometrov na dan. Izbral izhodiščno točko in prehodil 10 km tja in 10 km nazaj. Ampak, ker sem imel preveč energije, sem podobno storil še s tekom. Sicer malce krajše razdalje – do 10 km. In včeraj sem dobil zanimiv komentar kolega iz Hrvaške na Instagramu – da je z mojo pomočjo v tednu dni videl celotno slovensko obalo! In imel je prav. Saj so bili “sprehodi” namenjeni točno temu.

Suma sumarum – prvomajske počitnice v Portorožu sploh niso tako slaba odločitev. Res je, da je med vikendom bil naval obiskovalcev, ampak med tednom, razen 27. aprila je bila obala prazna. In ja, očitno se da preživeti dopust tudi na takšen, malce drugačen način, saj imamo v Sloveniji Covid-19 situacijo.