Vsi boste aretirani!” je bila vsebina SMS sporočila, ki ga je dobilo preko 200 uporabnikov e-uprave in je bilo poslano s strani MZZ oz. njihove službe, ki bo skrbela za predsedovanje Slovenije Evropskemu svetu (vir). Naj bi šlo za pomoto, vsaj tako so obrazložili na MZZju, vendar roko na srce – to ne more biti pomota, da nekdo pošlje takšno masovno sporočilo iz sistema e-uprave.

Ta primer je dokaz, da si očitno nekateri povsem po svoje predstavljajo svoje pristojnosti. Razumem, da je sistem potrebno testirati, pa vendar, če testiraš sistem, potem tega ne narediš z vsebino “Vsi boste aretirani!”. Še posebej tega ne narediš v teh časih, ko je zaupanje v državne organe in policijo zelo nizko in ko dejansko ne veš več ali gre za pomoto ali pa gre za dejansko grožnjo.

To, da se nekdo opraviči z besedami: šlo je za nepremišljenost sodelavca glede vsebine testnega sporočila in za napako pri določitvi kroga prejemnikov obvestila, pa je tudi samo po sebi dovolj povedno. Sam se nagibam k temu, da je šlo za provokacijo.

Takšne stvari se dogajajo, ko je na ablasti SDS in dobijo orodja v roke ljudje, ki nimajo osnovnega pojma o njih.

Ob tem se mi zdi moje teženje okoli GDPR in prenašanja baz prijavljenih na cepljenje še veliko bolj smiselno, saj nas očitno kmalu čakajo takšna in drugačna obvestila, ker bodo pač “nepremišljeni sodelavci testirali sistem”. Mogoče bo naslednje sporočilo povabilo k včlanitvi v stranko SdS …

Vsi boste aretirani
Vsi boste aretirani