borut pahor fikus borut pahor fikus

Menjam precednika za fikus / korist od fikusa bo večja

Tišina precednika Republike Slovenije je glasna. Že dolgo. Ker ni moralna avtoriteta, ker se je sam tako odločil, raje tišči glavo v pesku in čaka, da vse mine. V vmesnem času pa objavlja fotografije na Instagramu in je ponosen, ker dobi všečke. Očitno si precednik napačno predstavlja svojo funkcijo in mogoče bi bil čas, da njegovo mesto zasede fikus. Korist od fikusa bi bila večja kot pa je od precednika.

Svet v katerem živi precednik mora biti precej čuden svet. Očitno verjame, da če dovolj dolgo tiščiš glavo v pesku, da težave izginejo in da postaneš “spet ljubljenec državljanov”. Narobe! Državljanom je jasno, da je to distanciranje od vseh aktualnih težav posledica nečesa drugega. Nečesa, kar precedniku ni v ponos očitno!

Že od samega začetka Covid-19 situacije v Sloveniji, ko se je ablast odločila da “razmontira” demokracijo, se precednik ne oglaša. Je tiho. Gleda stran. Se dela, da je vse v redu. Organizira posvete, ki so namenjeni “gašenju” požarov, ki so šli že preko vseh meja in na katerih ne obsoja, ampak še dodatno podpira razgradnjo države.

Ampak ga razumem. On se napaja od všečkov. Na instagramu. Od mlajših generacij, ki so prisotni tam in se delajo norca iz precednika, ko je žalosten in iz drugih situacij, ki jih tako nazorno prikazuje precednik.

Mogoče pa je res čas, da namesto precednika dobimo fikus, saj bo korist od njega veliko večja. Predvsem pa bodo tudi fotografije na instagramu bolj fotogenične, predvsem pa bodo dobile več všečkov.

Že pred časom sem zapisal, da Borut Pahor ni moj predsednik. In res ni. Takšnega precednika si ne želim, še manj pa ga potrebujem. In komaj čakam, da odide na smetišče politične zgodovine in postane figura kot so razni Bavčarji, Rupli in podobni …

borut pahor fikus