Janez Janša je precej aktiven uporabnik družbenih omrežij. Njegov profil na Twitterju – @jjansasds ima 19.857 sledilcev, kar je zelo veliko za Slovenijo, od septembra je aktiven tudi na Instagramu – jjansasds, kjer pa ni tako atraktiven, saj ima 80 sledilcev. S pridom pa izkorišča tudi Facebook, kjer ima na svoji strani – janezjansaSDS preko 11.800 “fenov”. Glede na to, da je precej aktiven na teh kanalih in da je vedno provokativen, me nič ne more več presenetiti.

Tudi to, da je včeraj z objavo fotografij na Twitterju in Instagramo posnemal Vladimirja Putina (samo ni bil zgoraj brez), ali pa Aleksandra Vučića, ki je reševal otroka v snežnem zametu – no, ni bilo povsem tako (vir). Kaj je torej počel Janez Janša včeraj? Reševal je svet – v boju z naravo, odrezani od sveta, so bile njegove besede.

In kaj je s tem tako narobe? V bistvu ni ravno narobe, saj Janez Janša rešuje svet, kot je vidno na fotografijah. Mogoče pa je narobe to, da “podira” vejice in iz tega dela “zgodbo”? Mogoče to, da oseba, ki ga je fotografirala stoji pred motorno žago, kar se ne sme početi? Mogoče to, da politiki poskušajo izkoristiti takšne dogodke za svojo promocijo?

V bistvu vsak vidi v takšni fotografijo točno to, kar si želi. Po drugi strani pa so vsi enaki – levi in desni poskušajo izkoristiti te vremenske razmere za lastno promocijo. Namesto da bi (ponavljam se, kot stara lajna) stopili skupaj in pomagali ljudem, ki so ujeti v led. Namesto da bi pozabili na deljenje in bi nas vsaj vremenska katastrofa združila, se bomo spet jajčkali nad vsako takšno stvarjo.

On pač po svoje komunicira na družbenih omrežjih, nekdo drug pač po svoje.

002zled_2014

9 Responses to Janez Janša – vsak po svoje izkoristi vreme v svojo korist

 1. Tina pravi:

  Totalno odrezan od sveta,res. Sam na Tw in na druga družb.omrežja je pa mogu svoja junaštva objavit :)

 2. Janko Bobetko pravi:

  Me zanima, če ima dovoljenje za motorko?

 3. Anonimnež pravi:

  Vremenske razmere so konstrukt murgelskih sticev, da rušijo Slovenijo in vrednote osamosvojitve. Go Janez, reši nas.

 4. A pravi:

  Tovariš Janez je navajen delat, še iz mladinskih delovnih brigad. :)

 5. Janč pravi:

  Me prav zanima, katerih sledilcev ima več? Friendly or foe?

  “19.857 sledilcev” – 11.800 FB “fenov” = število “sovražnih” sledilcev?

 6. Janč pravi:

  Ja, kam je pa izginil Kajin psihoanalitični ad personam komentar na gornji psihoanalitični ad personam zapis?

  Cenzura? Izbris? Izobčenje?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.