Damian Merlak je pred dvema letoma vstopil v turistične vode. Kupil je propadajoče hotele v Bohinju in pričel z njihovo renovacijo. Najprej je preuredil Aparthotel Triglav v Bohinju, jutri pa odpira 4* hotel Bohinj v Bohinju, ki pa ne bo samo hotel, ampak bo nudil veliko več. Bohinj tako postaja vse bolj iskana lokacija in že krepko prehiteva Bled na turističnem zemljevidu s svojo ponudbo.

Ko je leta 2019 Damian Merlak kupil propadajoče hotele v Bohinju, sem upal, da se bo projekta lotil resno in ne bo to zgolj ena izmed zgodb, ki jih je bil priča Bohinj v preteklosti, ko so za “investitorji” ostajali samo propadajoči objekti.

Podjetje Alpinia, ki ga vodi Jure Repanšek, je najprej prenovilo Aparthotel (Apartmaje Triglav) in držali so obljubo. Njihov naslednji projekt je bil prenova hotela Bohinj, ki ima idilično lokacijo in je bil v precej slabem stanju. Če so na začetku verjeli, da bodo lahko hotel obnovili so kmalu ugotovili, da temu ne bo tako. Investicija se je tako podražila, vendar je sedaj to objekt, ki je izredno lepo postavljen v okolje in ki ponuja 69 sob, konferenčno dvorano, restavracijo, klub in SPA center. S tem dobiva Bohinj dodatno ponudbo, ki je manjkala.

Uradna otvoritev 4* hotela Bohinj bo jutri, vendar je že sedaj hotel zanimiv za obiskovalce Bohinja, ki ga občudujejo. O tem, kako se spi v hotelu in kaj vse skriva hotel, pa bom pisal jutri ..